PIX for gymnasier

CPH PIX sætter fokus på filmen som alternativt led i undervisningen for gymnasieklasser.

På årets festival har vi sammensat et stærkt filmprogram med over 200 titler. Iblandt dem har vi udvalgt en række titler med højt fagligt indhold - dedikeret til gymnasiet. Desuden har vi udviklet en helt unik række workshops med fokus på film og scene i samarbejde med Teater GROB, ligesom vi afholder også en række workshops i samarbejde med Station Next, hvor eleverne kan få hands-on erfaring med filmproduktion og -analyse.

Filmprogram

Vi har håndplukket fire film, som alle har afsæt i aktuelle tematikker og lægger op til debat eleverne imellem. Visningerne ledsages af undervisningsmateriale og en Q&A med instruktøren, og filmene egner sig især til brug i dansk, engelsk, historie og samfundsfag.

Stories of Our Lives
Denne sort/hvide film skildrer fem kenyanere, der på hver sin vis tager kampen op mod Kenyas konservative syn på køn og seksualitet. Fælles for dem alle er, at de må bryde med rammerne sat af familie, samfund og ikke mindst staten for at finde deres plads i et land, hvor man kan blive arresteret for at være homoseksuel.
Læs mere om filmen her.
Køb billetter til visningen i Cinemateket d. 1/11 kl. 14.30 her

37
'37' er baseret på en sand historie og tager sin titel efter antallet af vidner, der så Kitty Genovese blive brutalt voldtaget og myrdet i et lejlighedskompleks i Queens. Filmen går bag i dybden med de indvolverede samt vidnerne, der alle havde deres at kæmpe med den skæbnesvangre nat. Historien sætter klasse- og racespørgsmål på spidsen og er oplagt som debat om den politiske situation i samtidens USA.
Instruktøren Puk Grasten vil gæste begge visninger til en Q&A!
Læs mere om filmen her.
Køb billetter til visningen i Edison d. 3/11 kl. 14.30 her - mød instruktøren!
Køb billetter til visningen i Cinemateket d. 7/11 kl. 14.30 her - mød instruktøren!

Det Hvide Folk
Svenske Alex bliver arresteret på en tur til grønthandleren og ført til et underjordisk fængsel for ubudne gæster, der skal deporteres. Med sit kliniske, futuristiske look er 'Det hvide folk' en skræmmende aktuel historie om magt og afmagt, der trækker graverende paralleller til flygtningekrisen.
Læs mere om filmen her
Køb billetter til visningen i Cinemateket d. 28/10 kl. 14.15 her

Sand Storm
Layla er en ung moderne kvinde i en gammel patriarkalsk beduinlandsby. Det er ikke en heldig cocktail. Elite Zexer er en ung israelsk instruktør, der har brugt flere år sammen med beduinerne i den israelske ørken og skabt et smukt, skarpt og forrygende portræt af kvinderne i en anakronistisk verden, der bliver indhentet af tiden.
Elite Zexer vil gæste visningen i Cinemateket til en Q&A!
Læs mere om filmen her
Køb billetter til visningen i Cinemateket d. 2/11 kl. 14.45 her - mød instruktøren!

Workshops

Vi præsenterer i år tre workshops. To i samarbejde med Station Next, der udforsker filmproduktion i praksis og som ligger lige til højrebenet for brug i det mediefaglige undervisningsforløb. Eleverne bliver i hver workshop introduceret til konkrete, filmiske værktøjer, som de vil kunne bruge i den videre undervisning.
I samarbejde med Teater GROB har vi udviklet et skræddersyet workshopforløb om filmen og teatrets møde i teatersalen på GROB. Forløbet egner sig brug i undervisningen i både dansk, drama og mediefag.

Læs mere om de tre workshops og book dit forløb her:

PUT ON AN ACT - fra film til teater

Lyskursus
Workshoppen er udsolgt

Fra Idé til Fiktionsfilm
Workshoppen er udsolgt

Billetinformation

Billetter til gymnasieworkshops koster 600 kr. pr. klasse.

Billetter til gymnasievisninger koster 65 kr. pr. elev. Billetter kan købes eller reserveres gennem vores hjemmeside, eller hos den pågældende biograf online, pr. telefon eller i deres fysiske billetsalg.

Rabatkort
4 film for 208 kr.
Køb 4 billetter og spar 20%.

Mere fra CPH PIX