Mød instruktørerne bag 'Bakerman', 'Forældre' og 'De Vildfarne'

Published

Billede fra Bakerman.

David Noel Bourke, Christian Tafdrup og Dariusz Steiness er blandt de danske instruktører, der har danmarkspremiere på deres film på CPH PIX. Fælles for dem alle har vi stillet dem tre spørgsmål for at komme lidt tættere på, hvem de egentlig er.

David Noel Bourke, instruktøren bag 'Bakerman'

CPH PIX: Fortæl om din første filmforelskelse.
David Noel Bourke:
Det må være Cybill Shepherd i hendes filmdebut 'Sidste Forestilling'. Jeg så den sent i tv en lørdag aften som teenager. Mine forældre var gået i seng, så jeg sad helt tæt på skærmen med lyden skruet ned på laveste volumen. Hun spillede en fræk, men pæn pige - jeg var tryllebundet!

Hvilken kendt person ville du helst gå i biografen med?
Formentlig Richard Harris. Bagefter forestiller jeg mig, at vi ville tage på pubcrawl og skråle med på fællessang på hans stampub.

Hvis du var ikke blevet filminstruktør, hvad havde du så lavet i dag?
Enten var jeg blevet noget kreativt, måske forfatter, og ellers var jeg blevet noget inden for videnskaben. Jeg har altid været vild med kosmologi, antropologi og at prøve at forstå universet og virkelighedens natur, samt hvordan vi formår at klare os i verden.

David Noel Bourke vil introducere 'Bakerman' i biografen den 29. oktober og 2. november. Du kan læse mere om filmen og købe billetter her

Christian Tafdrup, instruktøren bag 'Forældre'

CPH PIX: Fortæl om din første filmforelskelse
Christian Tafdrup:
Det må have været i Jane Badler fra hitserien 'V' i 1983. Jeg var fem år gammel og kunne ikke få øjnene fra hende. Hun var mørk og forførende, og selvom jeg blev bange, da hun rev huden af ansigtet og afslørede sig selv som en alien, var jeg forelsket i hende. Ingen tvivl om det.

Hvilken kendt person ville du helst gå i biografen med?
Der er sikkert mange, men jeg kunne godt tænke mig at gå i biografen med Brian Laudrup. Han virker så sympatisk og entusiastisk, når han taler om fodbold, så det kunne være sjovt at se, om han er lige så begejstret et selskab, når det handler om film.

Hvis du var ikke blevet filminstruktør, hvad havde du så lavet i dag?
Jeg ville sikkert arbejde endnu mere som skuespiller, som er min uddannelse. Ellers har jeg også gerne villet være digter, præst eller sanger i et band.

Christian Tafdrup vil introducere 'Forældre' i biografen den 29. oktober, 30. oktober og 2. november. Du kan læse mere om filmen og købe billetter her

Dariusz Steiness, instruktøren bag 'De Vildfarne'

CPH PIX: Fortæl om din første filmforelskelse
Dariusz Steiness: Jeg fik mit første filmkys som 12-årig af 'Star Wars'. Det var i 1978. Da jeg kom ud af biografen, tog jeg ikke bussen, men fløj euforisk en halv meter over jorden hele vejen hjem. Alt var muligt og alt var nyt.

Hvilken kendt person ville du helst gå i biografen med?
Charlie Chaplin, uden tvivl. Mit andet valg ville være Lars Løkke Rasmussen. Så ville jeg vælge en arthouse film for at finde ud af, om han kan tænke abstrakt. Om der findes et nytænkende menneske bag den maske, han har taget på, eller om han bare er visionsløs.

Hvis du var ikke blevet filminstruktør, hvad havde du så lavet i dag?
Min far var idrætslærer og vækkede min interesse for mange sportsgrene, men især for logistikken og taktikken bag. Så jeg var nok blevet træner for en holdsport. Men jeg kan også utroligt godt lide godt håndværk og ville også kunne se mig selv som bogbinder.

Dariusz Steiness vil introducere 'De Vildfarne' i biografen den 29. oktober og 3. november. Du kan læse mere om filmen og købe billetter her

Mere fra CPH PIX