Mød instruktørerne bag 'Needle Boy', 'Afskåret' og 'The Demons'

Published

Årets festival bringer en lang række instruktører til byen og blandt dem er Alexander Sagmo, Anders Fløe Svenningsen og canadiske Philippe Lesage, som alle er en del af serien New Danish Talent. Mød dem ude i biografsalene og læs med her, hvis du ligesom os, er nysgerrige på at finde ud af hvordan deres første filmforelskelse så ud.

Alexander Sagmo, instruktøren bag 'Needle Boy'

CPH PIX: Fortæl om din første filmforelskelse.
Alexander Sagmo:
Jeg kan ikke huske, hvilken film det var, men jeg kan huske forelskelsen i filmen i det hele taget og i biografen. Der er noget magisk over at sidde i et fuldstændig mørkt rum og få skudt lys i hovedet akkompagneret af lyde. Det var jeg meget forelsket i, og det er jeg stadig den dag i dag. Det er jo fantastisk! Der er ingen anden kunstform, der går så direkte til vores følelser og underbevidsthed, som film gør. Det er ligesom at drømme.

Hvilken kendt person ville du helst gå i biografen med?
Bibi Andersson. Hun er ret sød. Eller Sofie Gråbøl! Hvis hun ser dette og har lyst, kan jeg kontaktes på tlf. 22456119.

Hvis du ikke var blevet filminstruktør, hvad havde du så lavet i dag?
Jeg laver film, fordi jeg ikke kan lade være, og jeg lader være, når jeg ikke kan. Og den dag vil det nok være landmand. Enten er dét at lave film, det eneste du kan, eller det eneste du ikke kan.

Mød instruktøren til visningen den 5/11. Læs mere om filmen og køb billetter her

Anders Fløe Svenningen, instruktøren bag 'Afskåret'

CPH PIX: Fortæl om din første filmforelskelse.
Anders Fløe Svenningen:
Jeg så min første film på skødet af min bedstefar: 'Superman'. En tilsyneladende udødelig mand i stramme røde underbukser. Trygt siddende med øjne så store som tekopper og med min bedstefars galoperende hjerteslag, som datidens surroundsound, blev jeg overbevist. Jeg troede på, at Superman ville dukke op ud af det blå, hvis jeg eller dem, jeg elskede, en dag havde problemer.

Hvilken kendt person ville du helst gå i biografen med?
For mig handler en god filmoplevelse primært om indlevelse. Om at give sig selv lov til at være uforbeholden og lade sig forføre af en anden verden. Jeg tror, jeg ville vælge Nicholas Winding Refn, fordi han er en filmelsker, og jeg tror han er virkelig god til holde kæft under filmen.

Hvis du ikke var blevet filminstruktør, hvad havde du så lavet i dag?
Så ville jeg have været opfinder. Jeg er vild med at skille ting ad for at se, hvordan de virker.

Mød instruktøren til begge visningerne den 4/11 og 7/11. Læs mere om filmen og køb billetter her

Philippe Lesage, instruktøren bag 'The Demons'

CPH PIX: Fortæl om din første filmforelskelse
Philippe Lesage:
'E.T.' er min ultimativt første filmforelskelse. Efter jeg havde set den, fortalte jeg alle, at jeg ville være filminstruktør. Jeg kunne formentlig bedst identificere mig med Elliott, men jeg ønskede at blive denne her instruktør med skæg i 30'erne.

Hvilken kendt person ville du helst gå i biografen med?
Jeg har ikke rigtig lyst til at møde dem, jeg ser op til. For det første er de fleste døde. For det andet ved jeg, at jeg ville blive skuffet. For eksempel var Bergman en indflydelsesrig figur for mig, men alle ved, at han var et forfærdeligt menneske.

Hvis du ikke var blevet filminstruktør, hvad havde du så lavet i dag?
Jeg har aldrig kunnet tænke mig at være andet. I et svagt øjeblik har jeg som barn overvejet at blive dirigent, men jeg er for doven til det. En dirigent er ikke ligesom en rockmusiker eller en filmskaber; man kan ikke bare lære det selv.

Mød instruktøren til begge visningerne den 3/11 og 6/11. Læs mere om filmen og køb billetter her

Mere fra CPH PIX