Bag om instruktøren på 'Vindmøllernes Sus'

Published

Grindsted, Vestjylland. Det er rammen om Mads Erichsens instruktørdebut 'Vindmøllernes Sus' og samtidig hans egen barndomsby. Vi har føjet en ekstra visning til programmet tirsdag den 8. november i Cinemateket, og har i den forbindelse stillet ham tre spørgsmål, for at komme tættere på hvem Erichsen er som instruktør.

CPH PIX: Fortæl om din første filmforelskelse.
Mads Erichsen:
Hvis vi snakker den første forelskelse, så tror jeg det var i Cameron Diaz i 'The Mask'. Men jeg går ud fra du mener hvilken film, og i det tilfælde skete det, da jeg som 7-årig fik lov til at se 'Braveheart'. Jeg har den liggende på BluRay, men tør ikke se den igen af frygt for at skuffe en lille dreng.

Hvilken kendt person ville du helst gå i biografen med og hvorfor?
Edward D. Wood Jr. og han skulle vælge filmen! Jeg har mange store idoler, men han virker så overordentlig rar, krøllet og håbløst ambitiøs, at det kun kunne blive en interesant oplevelse. Og så tror jeg også, at hjernen bag 'Plan 9 From Outer Space' ville have nogle vilde holdninger til den film, vi lige havde set. Det største problem ville nok være, at jeg både skulle betale vores billetter og de øl, han ville have bagefter.

Hvis du ikke var blevet filminstruktør, hvad havde du så lavet i dag?
Rockmusiker eller jægersoldat.

Erichsen har også været en tur i Filmland på P1, hvor du kan høre mere om hans tanker bag 'Vindmøllernes Sus'. Hør det her.

'Vindmøllernes Sus'

Cinemateket
Tirsdag 8. november
kl. 16:45
Læs mere og køb billetter her.

Mere fra CPH PIX