Tak for i år!

Published

Den ottende udgave af CPH PIX bød i år på en helt ny konstruktion med det dedikerede skole- og familieprogram BUSTER under fanen. Og efter at have gjort status, er én ting sikkert: årets festival har været en stor success.

Der har været pakket med gæster til festivalens arrangementer, udsolgte on location-visninger, debatter og koncerter, og godt med publikummer fordelt på de mange hundrede filmvisninger. Helt nøjagtig har årets festival budt på mere end 200 filmoplevelser, 52 internationale instruktørbesøg og et rekordhøjt besøgstal på 128.000 gennem alle årets aktiviteter, heraf 65.000 på selve festivalen. Men ikke mindst har festivalens fokus på børn og unge kunne mærkes i år med det særskilte skole- og familieprogram BUSTER, der samlet set har tegnet sig for 40% af festivalens aktiviteter. Vi kan derfor stolt sige, at vi nu er en festival, der favner både børn, unge og voksne.

Men selvom festivalen officielt er overstået, har vi stadig lidt gemt i ærmet til jer. Starten af det nye år byder nemlig på en masse PIX-aktuelle film og begivenheder.

Vores nye samarbejde med Blockbuster betyder nemlig, at endnu flere festivalfilm nu og fremover vil kunne nydes hjemme fra sofaen af. Blockbuster har samlet et katalog over tidligere PIX-film, så du kan gense dette års og tidligere års favoritter.

Titlerne kommer til løbende, men du kan allerede nu læne dig tilbage og nyde: Årets mest hypede og fedtede kultfilm 'The Greasy Strangler'; den rablende, rørende buddy-komedie 'Swiss Army Man' med Paul Dano og Daniel Radcliffe i hovedrollerne; 'Desierto' med Gael Garcia Bernal; 'The Family Fang' med Nicole Kidman og Christopher Walken; danske 'Anti' og Ulrich Thomsens instruktørdebut 'In Embryo'; 'Saint Amour' med Gérard Depardieu, Terence Davies' 'A Quiet Passion', 'Wolf Totem' og mange flere. Find dem her (obs, ikke alle titler er på Blockbusters PIX-side).

Mere fra CPH PIX