Pablo Larrains 'El Club' forpremiere

Published

Kom til forpremiere på Pablo Larrains balstyriske genistreg og Berlinale-vinder 'El Club'.

Hold nu kæft, hvor er det her en god film. Pablo Larrain var allerede tidens mest vilde og visionære latinamerikanske instruktør med historier om en John Travolta-forgudende seriemorder ('Tony Manero'), en bedemand, der begraver sin elskede levende ('Post Mortem'), og en charlatan, der forsøger at få Pinochet genvalgt ('No'). Men med 'El Club' overgår den lille chilener sig selv.

I en afsides landsby ved den chilenske kyst bor en lille gruppe faldne præster, udstødt og bortgemt af den katolske kirke. De lever i en blanding af stille otium og tvungen husarrst, under overvågning af nonnen Søster Monica; beder deres bønner, soner deres synder - sådan da - og træner greyhounds til locale væddeløb, selv om det vist ikke helt er efter bogen.

Den skrøbelige stabilitet, gruppen har opbygget, afbrydes abrupt, da en ny præst ankommer og bringer en fortid med sig, som de alle troede, de havde lagt bag sig. Hvad mændene forsøger at fortrænge, og kirken forsøger at fortie, pibler snart frem af alle sprækker, med fatale følger i det I forvejen betændte samfund.

Pablo Larrain har med sin Berlinale-vinder 'El Club' begået en stærkt kontroversiel film, der med skepsis går den katolske kirkes autoritet i bedene.
Med lovsang, luddere og landsbytosser skildres livet på klippen. Balancerende mellem en underspillet, infam humor og en faretruende alvorlig mine, der også lader Larrain beskrive og udstille tabuer som misbrug, pædofili og dobbeltmoral.

Billetter

CPH PIX, Angel Film og Grand Teatret inviterer til forpremiere på 'El Club', tirsdag den 20. oktober kl. 21.30.

Billetter: kr. 90,- kan købes HER

Mere fra CPH PIX