'Twin Peaks' fortolkes live af Xiu Xiu

Published

CPH PIX byder indenfor i Jazzhouses velourdraperede mørke til en helt særlig aften af skønhed og gru - og tv-serien over dem alle! 'Twin Peaks' bliver fortolket live af den amerikanske gruppe Xiu Xiu den 13. april 2016.

Få serier har sat sig så dybe spor som David Lynch' 'Twin Peaks', der første gang fængslede verden i 1990. Og serien fascinerer satdig - særligt med udsigterne til en ny sæson i 2017 instrueret af Lynch selv.

Ikonisk musik i ny fortolkning

Det er da også et unikt univers, som Lynch har skabt, hvilket ikke mindst skyldes hans evne til at skabe drømmende stemninger i en syntese af billede og lyd, hvor Angelo Badalamentis og Lynchs ikoniske musik spiller en afgørende rolle. Lyden af 'Twin Peaks' er blevet en fælleskulturel reference, der siden har fået adskillige bands til at beskrive deres musik som Twin Peaks-klingende.

Så det er noget af en udfordring, som den amerikanske avant-popgruppe Xiu Xiu har kastet sig over med deres genfortolkning af musikken. Projektet blev søsat i forbindelse med den retrospektive udstilling "David Lynch: Between Two Worlds" i Brisbane, hvor Xiu Xiu opførte musikken. Det gik så godt, at der hurtigt var bud efter projektet fra flere store festivaler. Nu drager Xiu Xiu så på tour med et show helt dedikeret til musikken fra 'Twin Peaks' - og rammer Jazzhouse den 13. april 2016.

Oven i købet lover Xiu Xiu, at BOB af alle dirigerer dramaet - så er man advaret!

Xiu Xiu (US)

Xiu Xiu optræder som trio, med Jamie Stewart i front suppleret af Shayna Dunkelman (vibrafon, trommer, keyboard) og Angela Seo (synth, percussion, støj).

Der er lagt op til en koncert, hvor musikken fra 'Twin Peaks' trækkes i nye retninger og filtreres gennem Xiu Xiu's depraverede popunivers, samtidig med at fans af Badalamentis musik vil finde atmosfæren bevaret med masser af ægte David Lynch-stemning, slæbende vibrafoner, dystre synthstrygere, rumlende bas og smukke klavertemaer.

Se en video om projektet.

Jazzhouse

13. april, kl. 20.00
Xiu Xiu Plays the Music of Twin Peaks (US)
Billet: kr. 150,- inkl. gebyr

Mere fra CPH PIX