LørdagsKino: Mit Afrika

Published

Tilbring en lørdag eftermiddag med den Oscar-vindende filmklassiker om Karen Blixens liv på sin kenyanske farm.

Syv Oscars vandt Sidney Pollacks episke filmværk 'Mit Afrika' fra 1985, inklusive Bedste Film, Bedste Instruktør, Bedste Manuskript og Bedste Fotografering.

Meryl Streep måtte dog nøjes med en nominering, selvom hun indtager lærredet med dansk accent og en selviscenesættende selvfølgelighed, der fejer alt af banen. Ganske som Blixen indtog Britisk Østafrika og kaldte det 'mit Afrika'.

Blixen regerede på sin afrikanske farm fra 1913 til 1931, i en tid, hvor ganske mange velstående europæere flygtede fra Første Verdenskrig og et gråt Europa for at dyrke den afrikanske romantik og mystik. Der er således historisk belæg for den gyldne glød, der hviler over Pollacks film, som ikke mindst lægger vægt på den romantiske affære mellem baronesse Blixen og den flotte britiske adels-fyr Denys Finch Hatton (Robert Redford).

I dag, 30 år senere, synes filmen næsten selv at høre en fjern, tabt og smukkere verden til. Det gør ikke romantikken mindre.

The Happy Valley Set

Filmen vises med danske undertekster og introduceres af museumsinspektør Jesper Kurt Nielsen, som bl.a. via den hedonistiske engelske overklasse-gruppe "The Happy Valley Set" vil fortælle om hvordan Kenya adskilte sig fra de øvrige britiske kolonier.

Det er nu på lørdag den 9. januar kl. 14.00 i Nationalmuseets Biograf.
Pris: 50 kr. Billetter kan købes på Nationalmuseets hjemmeside eller i foyeren.


LørdagsKino

LørdagsKino er Nationalmuseets og CPH PIX' historiske filmklub, hvor vi én gang hver måned hiver en klassiker frem og sætter den i et nyt historisk lys. Glæd dig til Jane Austen i februar og Napoleon i marts.

Mere fra CPH PIX