1001 NatNight

Published

CPH PIX og Nationalmuseet inviterer til 1001 NatNight med standup, myntete og Pasolini-klassiker

Fredag 22.01.16 kl. 16.00 - 22.00 på Nationalmuseet.

Træd ud af gråvejret og tag med på en forunderlig rejse til arabiske himmelstrøg, når Nationalmuseet blænder op for eventyrene i 1001 NatNight.

Hør den smukke Scheherazades utrolige eventyr om Aladdin og Sindbad Søfaren. Oplev stand-up med Ellie Jokar. Bliv forkælet i Sofie Badets spahjørne. Få dig en ægte henna-tatovering og se Pablo Pier Pasolinis kulørte 70'er-klassiker 'Arabian Nights' i museets biograf. Der er gratis adgang, delikat arabisk mad og forfriskende drinks i baren.

Arabian Nights

Instr.: Pier Paolo Pasolini
1974. 130 min. Italiensk med engelske undertekster

Dæmoner og mystik. Slaver, sex og slapstick. Smukke piger og ligeså smukke drenge og bjergtagende arabiske locations. Med Cannes-vinderen 'Arabian Nights' tager den italienske mesterinstruktør Pier Paolo Pasolini frækt og fabulerende fat i '1001 Nats Fortællinger' og digter lidt til. Ikke så overraskende for manden eller tiden er vægten lagt på de erotiske eventyr med udgangspunkt i fortællingen om en ungersvend, der forelsker sig i en forførende slavinde. Hans elskede bortføres imidlertid af en rival, stikker af, forklæder sig som mand og bliver konge af en ørkenby, og mens vores unge helt forsøger at finde hende igen, føjer flere erobringer og eventyr sig til rækken. Det er kulørt i enhver forstand, fuld af vold, nøgenhed og et par tåkrummende special effects, men det er også en episk og smuk film, optaget i blandt andet Yemen, Etiopien og Nepal og med musik af Ennio Morricone.

Aftenens program

Kl. 16.30-22.00 Dj Nanna Balslev spiller arabisk musik
Forhallen

Kl. 16.30 baren åbner
Forhallen

Kl. 16.30-19.30 Fashion & Beauty tilbyder Henna tatoveringer
Forhallen. Køb din billet i infoskranken 25 kr,-

Kl. 16.30-22.00 Mød kaligrafen Salin Assi og få skrevet dit navn med smuk kaligrafi
Forhallen, gratis

Kl. 16.30-22.00 Vandpibeteltet på forpladsen byder på ægte arabisk stemning
Forpladsen, køb din billet i infoskranken 50,- (for to personer)

Kl. 17.00-20.30 Sofiebadets spahjørne
Forhallen, køb din billet i infoskranken 25,-

Kl. 17.30 & 19.30 Foredrag om 1001 Nat v/ Frederik Juel Andersen, Arkæolog og ansat på Nationalmuseet
Foredraget handler om, hvordan 1001-Nats eventyr på godt og ondt har haft betydning for Europas opfattelse af Mellemøsten. Vi tager et kig på de første engelske og franske oversættelser i 1700-tallet og følger 1001 Nats eventyr på rejsen fra Mellemøsten til Europa.
Festsalen, billet købes i infoskranken 20,-

Kl. 18.30 & 20.15 Oplæsning af 1001 nat v/ oversætter Ellen Wulff og oplæser Karsten Pharao
Oversættelsen af Tusind og én Nat er som at læse livet selv i en ucensureret version. Her er alt med: erotik, sex, vold, religion, poesi og skildringer af folkeliv, politik og forretning. Ensomhed og godhed, skønhed og grimhed, natur og trolddom. Rige og fattige, kendte og anonyme.
Festsalen, billet købes i infoskranken 20,-

Kl. 20.00 Filmen Arabian Nights af Pier Paolo Pasolini
Dæmoner og mystik. Slaver, sex og slapstick. Smukke piger og ligeså smukke drenge og bjergtagende arabiske locations. Med Cannes-vinderen 'Arabian Nights' tager den italienske mesterinstruktør Pier Paolo Pasolini frækt og fabulerende fat i '1001 Nats Fortællinger' og digter lidt til.
Biografen, gratis billet hentes i infoskranken

Kl. 20.30 Stand up med Ellie Jokar
Ellie er skuespiller og rapper og kendt fra det banebrydende satireprogrammet "Det slører stadig" på DR2, hvor hun bl.a. spillede den rapkæftede reporter Sara El Sheikh fra Dubai News og også leverede titelmelodien Yallah Yallah.
Forhallen, gratis

Mere fra CPH PIX