'Wild at Heart' on Valentine

Published

NatNight i kærlighedens tegn

CPH PIX og Nationalmuseet inviterer til Valentine NatNight med levende lys, Lynch og listige drinks

Fredag den 12. februar kl. 16.00 - 22.00 på Nationalmuseet.

Så skal der nusses. I anledning af Valentinsdag inviterer Nationalmuseet til NatNight med film, musik, drinks og overraskelser i kærlighedens tegn. PIX står for filmen, og intet mindre end Lulu & Sailors udødelige romance kan selvfølgelig gøre det sådan en aften. KOM - det er gratis, hyggeligt og hot!

Wild at Heart

VILDE HJERTER
(Wild at Heart), David Lynch 1990, 123 minutter, med danske undertekster

Ingen Valentine uden slangeskinsjakke. Og ingen par vildere, hedere eller mere romantiske end Sailor og Lulu i David Lynchs ustyrlige klassiker fra 1990, der bare bliver bedre og bedre med årene. Diane Ladd blev nomineret til en Oscar for sin rolle som mildt sagt kolerisk mor, der sender en lejemorder efter sin egen datter, da hun stikker af med den prøveløsladte sjuft, Sailor. Men det er Laura Dern, der stjæler billedet som datteren Lulu, der knus-elsker sin frihedselskende sømand, og Nicolas Cage, der er ridderligheden selv som manden med slangskinsjakken og Elvis-sangene.

Sailor: Did I ever tell ya that this here jacket represents a symbol of my individuality, and my belief in personal freedom?
Lulu: About fifty thousand times.

Nu får han lov at gøre det igen.

Aftenens program

Kl. 16.30-22.00 Dj's Katrine Ring og Frank Ryle spiller romantiske beats.

Kl. 16.30- 22.00 Baren serverer kolde øl og forførende drinks

Kl. 16.30- 21.00 Chokolade hexens pop up chokoladebutik Forhallen.
Dekorer med smeltet chokolade dit eget hjerte og forbered en personlig gave til Valentinsdag.
Pris varierer efter størrelse.

Kl. 16.30-22.00 Pop up butikken Guldblomst, Forhallen.
Overrask din udkårne på Valentinsdag med en anderledes buket. Guldblomst sælger buketter fulde af kærlighedssymbolik. I 1700- og 1800 tallet var blomstersproget udviklet og forfinet. Blomster kunne bruges til direkte eller indirekte flirt. Køb en færdig buket eller få sammensat din egne.
Priser fra 60 kr - 120 kr.

Kl. 16.45, 17.45, 18.45 Kærlighed i det gamle Grønland ved museumsinspektør Einar Lund Jensen.
Skønhed har ikke altid været kriteriet, når en grønlandsk mand skulle vælge sin udkårne. En inuit kiggede sin potentielle udkårne efter i sømmene. Kunne hun sy en dragt, der kunne holde ham varm og tør. Følg med på rundvisning i Grønlandsudstillingen og hør om ægteskab og kærlighed i det traditionelle inuitsamfund og de ændringer, der sker i den koloniale tid i Grønland. Måske er der inspiration at hente i f.eks. lampeslukningslegene?
Gratis - Billet afhentes i Informationen.

Kl. 18.45 & 19.45. Miniforedrag. Kærlighed på tipoldemors tid ved kulturhistoriker Charlotte S.H. Jensen, U2.
Du får et par hurtige eksempler på tro og varsler om kærlighed plus nogle slemme gåder, før vi slutter af med en (lidt) fræk godnathistorie.
Gratis.

Kl. 16.30, 17.30 og 18.30 Himmelsengens Højsang. Sengesymbolik i renæssancen ved seniorforsker Ulla Kjær.
Kærlighed kan føre til meget, blandt andet ægteskab og børn. Sådan var det også i renæssancen, men her var ægteskab og børn typisk det vigtigste; så måtte kærligheden komme efterhånden. Når et adeligt par blev gift, var alle gæsterne tilskuere til, hvordan parret slutteligt lagde sig sammen i den store fælles brudeseng. Hør om brudesengen som offentlig scene.
Gratis. Billet afhentes i Informationen.

Kl. 18.30 og 19.30 Gift ved første blik ved Lene Konrad og Psykolog Thomas Markersen, Festsalen.
Lene Konrad blev landskendt, da hun tidligere på året medvirkede i DR programmet Gift ved første blik og giftede sig med Poul. Parret stødte på vanskeligheder og endte med at gå hver til sit. Lene reflekterer over livet som single i slutningen af 20erne og om at være med i programmet. Psykolog Thomas Markersen vil komme med sit bud på, hvorfor vi har så høje forventninger til kærligheden og vores kommende partner.
Pris: 35 kr. Billet købes i Informationen.

Kl. 20.00-22.00. Wild at Heart (film af David Lynch). Biografen.
Tag med Nationalmuseet, Sailor og Lula på en postmoderne kærlighedsodysse, når vi viser David Lynchs klassiker Vilde Hjerter. Filmen har Nicholas Cage og Laura Dern i hovedrollerne, som et par unge turtelduer der kåde af kærlighed ræser ud af mulighedernes landevej på jagt efter lykken.
Gratis.

Kl. 18.00, 19.00, 20.00, Store kærlighedshistorier, rundvisning ved museumsinspektør Mette Byriel-Thygesen.
Hvad har Johan Friedrich Struensee, Søren Kierkegaard og Elvira Madigan til fælles? De er alle en del af en fortælling om at møde den store kærlighed, og ikke mindst om hvor grueligt galt det kan gå. Hør mere om store kærlighedshistorier når vi guider igennem 300 års stormende forelskelser og ulykkelige brud.
Billet 20 kr. Købes i Informationen.

Kl. 16.00  21.30 Få tydet kærligheden i dit horoskop v. Astrologihuset. U1.
Få et kvarters tydning om kærligheden i det horoskop hos astrologerne Karl Aage Jensen og Calvin Keen. Hvad er det for en type, jeg tænder på, og hvilken typer ønsker jeg mig som livspartner? Har du en partner i forvejen, kan du få en prognose for, hvornår de harmoniske og uharmoniske perioder komme, og hvornår der er muligheder for at få børn. Medbring dit omtrentlige fødselstidspunkt, dato og fødeby.
Pris 150. Betales direkte til astrologerne.

Kl.16.00 -21.00. Lad hjertet guide dig. Gå selv-guiden for to.
Lad hjertet guide dig. Prøv vores gå-selv-guide, der er bedst for to, der vil holde i hånd bag ved montrer og finde et åndehul i museets afkroge.
Gratis. Guiden afhentes i Informationen.

Gratis adgang. Billetter til udvalgte aktiviteter købes i informationen fra kl. 16.00 på dagen.

Mere fra CPH PIX