Austenklassiker i LørdagsKino

Published

Jane Austen er hot som krinoline! CPH PIX og Nationalmuseet hylder kvinden, kærligheden, Kirsten-gifteknivene og nyligt afdøde Alan Rickman, når LørdagsKino blænder op for Ang Lees uopslidelige 'Fornuft og følelse'.

Fryd dig til gensynet nu på lørdag, 27/2 kl. 14.00 i Nationalmuseets Biograf. Billetter til kr. 50 kan købes på Nationalmuseets hjemmeside eller ved indgangen.

Filmen introduceres af overinspektør Mette Boritz.

Evigt unge Austen

Jane Austen-feberen blusser igen. En af de mest roste film på årets første store filmfestivaler i Sundance og Berlin var således Whit Stillmans 'Love & Friendship' baseret på Austens minature-roman 'Lady Susan'.

Nu sætter LørdagsKino fokus på en af Englands mest elskede og læste forfattere med den Oscarvindende filmatisering af hendes første offentliggjorte roman 'Fornuft og følelse', udgivet i 1811 under pseudonymet A Lady.

Instruktør Ang Lees greb om den britiske lav-adels forstillelser og fortielser er ramt på kornet. Og Emma Thompson og Kate Winslet fører som de giftemodne søstre Elinor og Marianne Dashwood an i en sædekomedie, der virkelig emmer af Austens vid og bid.

'Fornuft og følelse', der blev nomineret til syv Oscars for præcis 20 år siden, er blevet stående som forbilledet for hele den bølge af Austen-filmatiseringer, der siden er fulgt. Og altså stadig følger.

Mere fra CPH PIX