John Carpenter live i København

Published

artFREQ., DR Koncerthuset, LiveNation & CPH PIX præsenterer:

Den amerikanske horrormaster John Carpenter begiver sig på sin første liveturne nogensinde med eksklusivt stop i Danmark d. 30. maj.

Billetsalg fra torsdag d. 10. marts kl. 10.00 via Billetlugen.

Live for første gang nogensinde

Han er kendt som en af vor tids største filmmagere, men det er i sandhed en begivenhed, der breder sig ud over filmens rammer, når frygtens mester - instruktør og komponist - John Carpenter (US) optræder live med sin ikoniske filmmusik i DR Koncerthusets store sal den 30. maj 2016.

Koncertbesøget i København er eksklusivt for Skandinavien. England og Schweiz er ellers de nærmeste lande på denne tour - og så er det legendens første koncertturne nogensinde!

Gysets mester

John Carpenter har som instruktør defineret en hel filmgenre med hovedværker som 'Sidste nat på Station 13' (Assault on Precinct 13, 1976), den skoledannende 'Maskernes nat' (Halloween, 1978), 'Tågen' (The Fog, 1980) 'Flugtaktion New York' (Escape from New York, 1981), 'The Thing' (1982), 'Christine' (1983) og 'They Live' (1988). En helt uhørt filmografi indenfor gysergenren, der har cementeret hans status og løftet både gyser- og spændingsfilmen.

Horrormusik redefineret

Men Carpenter (f. 1948), som er søn af en musikprofessor ved University of Southern California, har ikke blot skabt en række enestående filmværker, han har også komponeret musikken til sine mange film - og hvilken musik!

Allerede fra starten af 1970'erne benyttede John Carpenter sig af tidens nyeste og mest interessante synthesizer-teknologi. Med signifikante og repeterende forløb skabte han enkle, analoge, men også isnende moderne og uafrystelig musikalske universer, som redefinerede, hvad man typisk forbinder med et horror-score.

Fra 'Halloween' til 'Lost Themes' - en pioner er tilbage

At John Carpenter således lykkedes med at forny og dominere gysets musik i 1970'erne og 80'erne er et faktum, men få havde nok forventet et seriøst musikalsk comeback 30 år senere. Det blev ikke desto mindre en realitet i 2015 med 'Lost Themes'-albummet på det anerkendte pladeselskab Sacred Bones.

I dag udkommer så 'Lost Themes II', med ny Carpenter-musik skabt i samarbejde med Cody Carpenter (John Carpenters søn), samt Daniel A. Davies (Carpenters gudsøn og søn af Kinks-legenden Dave Davies).

John Carpenters line-up i Danmark

Koncerten i København bliver et sansebombardement af filmmusikalske hits, krydret med nye numre, og musikken akkompagneres af filmklip fra hele Carpenters bagkatalog.

Bandet består af: John Carpenter (keyboards), Cody Carpenter (keyboards), Daniel Davies (guitar), John Konesky (guitar), John Spiker (bas), Scott Seiver (trommer) - de tre sidste er alle fra Tenacious D.

Filmusik live på CPH PIX

John Carpenter live er seneste skud på stammen i PIX's koncertrække, der i april også tæller filmkoncerter med Tindersticks plays 'The Waiting Room' (26. april i DR Koncertsalen) og Xiu Xiu plays Twin Peaks (13. april i Jazzhouse). Koncertprogrammet fortsætter under festivalen d. 27. oktober - 6. november 2016.

Billetsalg

John Carpenter
DR Koncertsalen, 30. maj 2016, kl. 21.00
Billetsalg på Billetlugen, kr. 295-595,-

CPH PIX - LIVE 2016

April 11./12.
JOHN CLEESE 'Last Time To See Me Before I Die' performance

April 13.
XIU XIU (US) plays Twin Peaks - Jazzhouse

April 26.
TINDERSTICKS (UK) 'The Waiting Room' - DR Concert Hall

May 30.
JOHN CARPENTER Live in Concert - DR Concert Hall

October 26.
JEAN-MICHEL JARRE (FR) 'Electronica World Tour' - Falconersalen

Mere fra CPH PIX