Jean-Michel Jarre åbner PIX's liveprogram

Published

ICO & CPH PIX præsenterer:

Den franske musiker, performer og laser-legende, Jean-Michel Jarre, åbner CPH PIX's liveprogram med audiovisuel excentrisme onsdag d. 26. oktober 2016.

Koncerten er udsolgt - bliv skrevet på venteliste her.

Jean-Michel Jarre har defineret og fornyet elektronisk musik gennem hele karrieren og er ikke mindst garant for ekstravagante og cinemastiske liveoplevelser, hvor lys og lyd går op i en højere enhed. Hans nye verdensturne, der lægger vejen om Danmark til oktober, bliver ikke mindre storladen, når Jarre opfører værker fra hele sin karriere samt fra de to seneste udgivelser 'Electronica 1 & 2' live.

Electronica 1 & 2 live

Jean-Michel Jarres 20. studiealbum 'Electronica II: The Heart of Noise' udkommer i maj 2016. De nye værker illustrerer Jarres spændvidde og ikke mindst finger på musikpulsen med samarbejdspartnere som CPH PIX-aktuelle John Carpenter, Tangerine Dreams afdøde Edgar Froese, side om side med yngre generationer som M83, Fuck Buttons og Gesaffelstein. 'Electronica 2' rummer bl.a. samarbejder med Pet Shop Boys, Primal Scream, Peaches og Hans Zimmer.

Elektronisk pioner

Jean-Michel Jarre er født i 1948 i Lyon, Frankrig, som søn af den internationalt anerkendte filmkomponist Maurice Jarre. Med klassisk klaverundervisning allerede fra 4-års-alderen, teenageår med jazz og 60'er-rock som inspiration, var kursen meget tidligt stukket ud for den senere så fremsynede musiker. 1969 blev det skelsættende år, hvor Jarre blev elev hos Pierre Schaeffer, en af pionererne inden for den tidlige elektroniske musique concrète, og i 1976 fik han sit store gennembruddet med den skelsættende 'Oxygène'.

Hvad der adskiller Jarre fra hans samtidige er evnen til at udnytte teknologien på en melodisk fængende måde, så både fans af eksperimentalmusik, ambient, Kraftwerk og den tyske krautrock får value for money. Jarre har solgt ikke mindre end 80 mio. albums; han har spillet for 3,5 mio. mennesker i Moskva og med pyramiderne, Akropolis, Eiffeltårnet, og ikke at forglemme Aalborgs vindmøller som baggrund for sine liveshows. Nu er turen kommet til København og CPH PIX.

JEAN-MICHEL JARRE

Falconersalen
Onsdag 26. Oktober 2016 kl. 20.00

NB. Koncerten er udsolgt, men du kan skrive dig på venteliste via linket nedenfor.

BILLETTER FRA: 565 kr. + gebyr
BILLETSALG: Billetlugen.dk

Foto: Constantin Mashinskiy

CPH PIX - LIVE 2016

April 11./12.
JOHN CLEESE 'Last Time To See Me Before I Die' performance

April 13.
XIU XIU (US) plays Twin Peaks - Jazzhouse

April 26.
TINDERSTICKS (UK) 'The Waiting Room' - DR Concert Hall

May 30.
JOHN CARPENTER Live in Concert - DR Concert Hall

October 26.
JEAN-MICHEL JARRE (FR) 'Electronica World Tour' - Falconersalen

Mere fra CPH PIX