Praktik på PIX'16 - deadline mandag!

Published

CPH PIX og BUSTER fusionerer fra 2016 og er Danmarks største fiktionfilmfestival for både børn og voksne. Festivalen viser godt 250 nøje udvalgte spillefilm fra hele verden, hvortil kommer både koncerter, debatter, workshops, fester og unikke events.

Som praktikant kommer du til at være med til planlægning og afvikling af disse arrangementer, og du vil blive rig på erfaringer som en del af et af Københavns mest profilerede kulturevents. Du er naturligvis også med helt inde i maskinrummet under festivalen, hvor du bliver en vigtig del af fællesskabet, der gør det muligt at løfte en så stor filmfestival.

Som praktikant vil du indgå i én af følgende afdelinger: program, event, marketing eller kommunikation. Hvert område vil have 1-4 praktikanter, og du vil arbejde tæt sammen med resten af holdet, samt den ansvarlige for hvert område. Du kommer dog også til at have berøring med de andre områder i det daglige arbejde. Nævn venligst i din ansøgning, hvilket af følgende områder, du søger:

Program

Du er med, når vores filmprogram udvælges, organiseres og formidles til publikum indenfor forskellige aldersgrupper. Du kommer tæt på indholdet i årets filmprogram, og arbejdet vil bestå af bla. research, kontakt med distributører verden over, indhentelse af materialer, samt udformning af årets trykte program (fra tekster til billeder) og formidling af programmets indhold. En glødende interesse for film vil være en klar fordel, ligesom flydende engelsk i skrift og tale vil være et must.

Event

Som eventpraktikant vil du få direkte erfaring med at lave filmiske events i byens rum - herunder særvisninger, filmkoncerter, workshops og oplæg for skoleklasser, debatter, fester osv. Arbejdet indebærer grundig research, dialog med samarbejdspartnere og kunstnere, budgetlægning og ikke mindst selve afviklingen af event-produktionerne under festivalen - et varieret arbejde gennem praktikperioden, som skiftevis kræver vild idégenerering, køligt overblik og glæden ved hands-on arbejde.

Marketing

Du vil arbejde med klassiske marketingopgaver såvel som sponsorarbejde og kreativ, alternativ markedsføring. Opgaverne er varierede og spænder over planlægning af gadeuddelinger og programdistribution, aktivering af sponsorater, udvikling og implementering af guerrilla-ideer og mindre events.

Kommunikation

Du vil få indblik i festivalens pressestrategi, fra udarbejdelse til implementering - målrettet både det regulære publikum, samt familier og skoler. Ligeledes vil du få ansvaret for at dykke ned i enkelte film, events og programserier og målrette historier og alternative vinkler. Du vil også skrive nyhedsbreve, pressemeddelelser samt arbejde med festivalens sociale medier. Det er vigtigt, at du har en levende interesse for film og kommunikation, har et sundt forhold til research og det at skrive og ikke er bange for at gribe knoglen. Det er et must, at du taler og skriver fejlfrit dansk og også gerne engelsk.

Alle afdelinger vil være involveret i e-mail markedsføring (direct mail) af festivalens program. Dette kræver både research, indsigt i programmet samt gode skriftlige kommunikationsevner.

Som praktikant

Hos os kommer du ikke til at lave kaffe til andre end dig selv, men du får ansvar for dine egne mindre opgaver. Det er også vigtigt, at du er i stand til at planlægge dit arbejde og kan arbejde struktureret og ikke mindst bevare dit gode humør op mod en deadline. Der er meget logistik i en festival, så du skal heller ikke være bange for at løfte lidt hist og her, men ligesom så meget andet på festivalen, så er det et holdarbejde, og vi løfter i flok.

Praktik på filmfestivalen foregår både i fordybelse i en enkelt opgave og i højt tempo op til deadline og under afvikling. Det giver mange erfaringer, et bredt netværk og ikke mindst en stærk social oplevelse på festivalholdet.

Det praktiske

Praktikken er fuldtid, ulønnet og løber fra 1. august til udgangen af november. Derfor er det vigtigt at du kan bruge praktikken som led i din uddannelse. Send gerne din ansøgning snarest muligt - den skal være os i hænde senest den 18. april. Samtaler vil finde sted i ugerne efter. For yderligere oplysninger kontakt Louise H. Johansen: louise@cphpix.dk.

Vi glæder os til at modtage din ansøgning på e-mail praktik@cphpix.dk

Citater fra tidligere års praktikanter

"Det har været en kæmpe oplevelse at være med på PIX-holdet. Ikke kun fagligt, men i den grad også socialt. Det er meget inspirerende at være et del af et team, der er så passioneret omkring det, de laver - det smitter virkelig af."

"Skøre mennesker med passion og flair for deres arbejde har gjort mit ophold til noget helt specielt. Plads til at lære af mine fejl og personlig udvikling."

Mere fra CPH PIX