Øl & Ingrid

Published

Nationalmuseet er klar med både en ny NatNight og LørdagsKino denne weekend - og vi har vanen tro valgt filmene. Kom og nyd en aften med øl og en eftermiddag med en ægte diva.

Beerfest til NatNight

Månedens NatNight står i øllets tegn, og den får alt, hvad bægeret kan rumme på Nationalmuseet fredag aften med øldrinks, dj, foredrag - og film:

Beerfest
Jay Chandrasekar 2006, 110 minutter, med danske tekster


Øl blev der sagt, og hvilken bedre komedie at skylle aftenens NatNight ned med end Jay Chandrasekar og Broken Lizards bindegale, promilledinglende 'Beerfest'.

Et par ikke alt for kvikke amerikanske brødre tager til Bayern for at sprede deres bedstefars aske under Oktoberfesten, men hurtigere end man kan bøje en kapsel, får de involveret sig i en undergrunds-hemmelig drikkekonkurrence, der får 'Fight Club' til at ligne en strikkeklub.

Forvent intet sofistikeret mikrobryg her: Når sprutten går ind, går forstanden ud. 'Beerfest' er så meningsfuld som en 9. klasse på sidste skoledag, men Broken Lizard, der tidligere har skabt ligesindede film som 'Super Troopers' og 'The Dukes of Hazzard' formår om nogen at holde humøret højt. Og øllet flydende. Det er drengerøvshumor på fad.

ØlNight fredag den 15.04.16 fra kl. 16.30. Filmen skænkes kl. 20.30, og der er gratis adgang.
Se hele programmet her: http://natmus.dk/museerne/nationalmuseet/aktiviteter/natnight/april-oellets-historie/

Jeg er Ingrid

Lørdag 16.04.16 kl. 14.00

Dokumentaren 'Jeg er Ingrid' handler om den verdensberømte svenske skuespillerinde, Ingrid Bergman, der i ville være fyldt 100 år i august sidste år. Den tredobbelte Oscar-vinder Bergman er for nogen nærmest synonym med Hollywoods guldalder i 1930erne - 1960erne. Hun huskes især for sine uforglemmelige roller i klassikere som "Casablanca", Ingmar Bergmans "Høstsonaten" og Alfred Hitchcocks "Notorious" og "Spellbound".

I foråret 2011 mødes instruktøren Stig Björkman med Bergmans datter, skuespilleren Isabella Rossellini, som foreslår ham at han laver "en film om mor". Resultatet er blevet dette stærke og personlige portræt af den unge svenske pige, der blev en af alle tiders største filmdivaer. Dokumentaren er stykket sammen af arkivmateriale samt nye interviews med Bergmans venner og familie.

Filmen introduceres af Michael Bo, Politiken. Pris: 50 kr. Billet kan købes på billet.natmus.dk

Mere fra CPH PIX