Guerilla Gartners

Published

PIX er del af Images 16, og det vil kunne ses og mærkes, når årets festival slippes løs 27. oktober, blandt andet med et helt særligt fokus på ny afrofuturisme. Men så længe behøver du ikke at vente på spændende indblik ude fra verden. Allerede fra på søndag og gennem hele maj måned, sætter PIX i samarbejde med Den Frie spot på det, der kan blive Asiens næste store filmland: Indonesien

Filmkunsten spirer

Som del af Images 16 og i forlængelse af Den Frie Udstillingsbygnings kommende indonesiske udstilling 'Subersub - On Collectivism' sætter PIX fra søndag 1. maj fokus på en række af de indonesiske independentfilm, der de sidste par år er begyndt at markere sig på internationale filmfestivaler.

'Guerilla Gartners' har vi kaldt programmet. Vi har lånt titlen fra Amir Pohans 'Flutter Echoes and Notes Concerning Nature', hvor aktivister helt bogstaveligt bomber Jakartas rundkørsler og rendestene med blomsterfrø. Men det er også dækkende for de indonesiske filmmagere, der uden noget offentligt støttesystem får independentfilmen til at spire. Ofte i tæt samarbejde. Amir Pohans selskab buttonijo film har eksempelvis produceret Ismail Basbeths 'Another Trip to the Moon'. Til gengæld medvirker Basbeth som skuespiller i 'Flutter Echoes'.

Alle fem film handler om identitet. Som menneske, som kvinde, som forelsket teenager, som muslim, som indoneser. Men de gør det med hver deres distinktive sprog, i vidt forskellige miljøer, som en spejling af hvor stort og mangfoldigt et land, Indonesien er.

Til gengæld er der ingen tvivl om, at alle fem film kommer fra filmskabere med noget på hjerte. Med en stærk kunstnerisk bevidsthed og et fascinerende billedsprog, der spreder sig over landets tusinder vulkanske øer og hele vejen til København.

Filmene

Du kan se de fem film i Den Fries nye biograf fra 1. maj - 5. juni:

'Flutter Echoes and Notes Concerning Nature', instr.: Amir Pohan, Indonesien 2016
'Another Trip to the Moon', instr.: Ismail Basbeth, Indonesien 2015
'The Crescent Moon', instr.: Ismail Basbeth, Indonesien 2015
'Siti', instr.: Eddie Cahyono, Indonesien 2014
'What They Don't Talk About When They Talk About Love', instr: Mouly Surya, Indonesien 2013

Billetter: 45 kr. Køb dem på billetto.dk
Den Frie, Oslo Plads 1, 2100 København Ø.

Alle film vises med engelske undertekster / All films will be screened with English subtitles.

Om Images 16

Over 100 kunstnere præsenterer under Images 16 nutidskunst fra Afrika, Asien og Mellemøsten med fokus på globale udfordringer og forholdet mellem kunstneren og samfundet i 16 danske byer.

Images 16 er skabt i samarbejde mellem 21 danske kulturinstitutioner, Holbæk Kommune, 16 internationale kuratorer og Center for Kultur og Udvikling (CKU). Læs mere om Images 16 på cku.dk og følg med på Facebook

Mere fra CPH PIX