Mød Philip Glass

Published

Philip Glass kommer til Danmark og giver koncert 20. maj på Click Festival i Helsingør. I den forbindelse giver Click og CPH PIX publikum en unik mulighed for at møde den internationalt anerkendte komponist i en intim samtale med udgangspunkt i hans imponerende filmmusikalske værk. Lørdag d. 21. maj kl. 14.00.

En ener indenfor filmkomposition

Den amerikanske komponist Philip Glass (f. 1937) har skrevet symfonier, operaer, værker for eget ensemble og samarbejdet med kunstnere lige fra Allen Ginsberg og Brian Eno til David Bowie. Hans indflydelse på den moderne kompositionsmusik er enestående, og han har defineret sin helt egen retning indenfor filmmusikken.

Film som 'Koyaanisqatsi', 'The Hours' og senest 'Leviathan' bæres stemningsmæssigt igennem af Glass' lyse, hvirvlende og repeterende scores, der får lov at spille deres helt egen rolle i filmenes universer.

Den Juilliard-uddannede komponist fik sit gennembrud i filmmusikken med 'Koyaanisqatsi' i 1982, der markerede begyndelsen på et mangeårigt samarbejde med instruktør Godfrey Reggio. Glass har også komponeret for dokumentarist Errol Morris gennem årene, lige fra 'The Thin Blue Line' til 'Fog of War'. Og så er der spillefilm som Paul Schraders 'Mishima', 'The Truman Show', 'Kundun' og 'Notes on a Scandal' for ikke at glemme hans genfortolkning af Jean Cocteaus 'Beauty and the Beast' - alle film, der ikke ville være det samme uden Philip Glass' musikalske stemme.

Mød Glass

Vi er stolte over at kunne invitere publikum til en intim samtale mellem Glass og tonemester og musikjournalist Peter Albrechtsen, der vil centrere sig omkring komponistens massive filmmusikalske værk.

Click Festival, Helsingør
Lørdag kl. 14.00-15.15.
Adgang til artist talk'en fåes med festivalbillet til lørdags- & søndagsprogrammet.
Køb billet

Mere fra CPH PIX