Sound of North: Oplev Frans Bak live

Published

En af Danmarks mest succesfulde filmkomponister genopfinder sig selv på årets store filmfestival.

Frans Bak har gennem 30 år skabt utallige ørehængere til vores kollektive playliste. Som en af Danmarks største film- og tv-komponister har han skrevet musikken til succes-serier fra 'Nikolaj & Julie' til 'Forbrydelsen' og til film som 'Klassefesten' og 'Den som dræber'.

Nu viser Bak imidlertid nye sider af sig selv og sit værk, når han under CPH PIX lørdag den 5. november præsenterer en enestående audiovisuel performance på Bremen Teater under titlen 'Sound of North'. En nytænkning af koncertoplevelsen, der bryder filmmusikkens rammer og inddrager publikum.

Fængslende koncertoplevelse

Der venter publikum en helt unik oplevelse med Baks nordiske kompositioner, som sættes i scene i et tredimensionelt show med filmiske og abstrakte visuals af videokunstner Michala Clemmensen og lysdesigner Mikael Sylvest.

"Traditionelt er filmmusik underlagt en bestemt dramaturgi og skal interagere med de levende billeder samt forstærke en stemning. Det hele bliver vendt på hovedet i mit nye setup", siger Frans Bak.

Frans Bak akkompagneres på aftenen af den svenske jazzsangerinde Josefine Cronholm (Forbrydelsen), en strygekvartet og elektroniske lydlandskaber.

Se en videoteaser for koncerten HER

Sound of North line-up live:

Frans Bak: Piano + synthesizers
Josefine Cronholm: sang
Keld Haaning Ibsen: Soundscapes + loops
Heidrun Petersen: Violin
Niels Thorkild Levinsen: Violin
Karen Johanne Pedersen: Bratch
Live Johansson: Cello

Billetter

Koncerten finder sted lørdag d. 5. november 2016 kl. 20.00 (døre 19.00) på Bremen Teater.
Billetter, kr 200,-

Koncerten præsenteres af CPH PIX, Bremen Teater & Sound of North

Mere fra CPH PIX