'He Who Gets Slapped' - stumfilmskoncert i Grand

Published

Den 4. august besøger den britiske musiker Will Gregory fra Goldfrapp København med sin nyfortolkning af Victor Sjöströms klassiker 'He Who Gets Slapped'.

Stumfilm på det store lærred

Svenske Victor Sjöström (1879-1960) var en mester i mørke og ikke mindst eksistentielle værker - bl.a. med klassikere som 'Körkarlen' (1921), der kunne opleves live på PIX '14, og 'The Wind' fra 1928. I starten af 1920'erne fik han et tilbud om at instruere i USA, og her mødte han bl.a. Lon Chaney ('Klokkeren fra Notre Dame', 'The Phantom of the Opera'), som fik hovedrollen i Sjöströms mesterlige 'He Who Gets Slapped' i 1924.

Filmen er en adaption af russiske Leonid Andreyevs berømte teaterstykke og film og fortæller historien om en videnskabsmand (Chaney), hvis liv er ødelagt af en ven, der stjæler ikke kun hans hustru, men også resultaterne af hans livs forskning. Videnskabsmanden bliver bitter, og i desperation slutter han sig til et cirkus som klovn. Hans populære show handler om at blive slået gentagne gange, og hans klovne-persona er nu kun er kendt som "HE" - selv hans identitet er han blevet berøvet.

Goldfrapps Will Gregory fortolker filmen live

Will Gregory er den ene halvdel af den verdenskendte duo, Goldfrapp, der siden 1999 har udgivet mesterlige albums, der både har fået kommerciel og kritisk anerkendelse. Gregory har arbejdet med prominente navne som Peter Gabriel, The Cure, Portishead, Tori Amos og Tears for Fears. Den multi-musikalske brite fra musikbyen Bristol har de senere år komponeret en opera og indspillet med Michael Nyman, og i København kan han nu opleves under navnet Gas Giants, der foruden Will Gregory tæller Tony Orrell på trommer.

HE WHO GETS SLAPPED

Grand Teatret
4. august, kl. 21.30, kr. 150,-
Billetter


Koncerten præsenteres af artFREQ., Grand Teatret og CPH PIX - i samarbejde med Lilla Filmfestivalen i Båstad, Sverige.

Mere fra CPH PIX