Mød manden bag 'The Stanford Prison Experiment' (udsolgt)

Published

I anledning af Celebrating Time Festival 2016, fejrer CPH PIX i samarbejde med Cinemateket tiden. Det gør vi med visningen af det psykologiske fængselsdrama 'The Stanford Prison Experiment' og sci-fi-filmen 'Into Eternity' - der begge lægger op til debat omkring tiden. Bemærk, at visningerne af 'The Standford Prison Experiement' allerede er udsolgte, men vi arbejder på flere visninger i september.

'The Stanford Prison Experiment'

I 'The Stanford Prison Experiment' fordeles en gruppe mandlige studerende som henholdsvis fange og fangevogter ved at slå plat og krone. Filmen er fiktion, men baseret på et virkeligt social-psykologisk eksperiment, der blev udført af en række forskere, blandt andet den amerikanske psykolog Dr. Philip Zimbardo, i 1971. Eksperimentet er dog siden hen gået over i historien som et af de mest kontroversielle af slagsen, da forskerne var nødt til at stoppe forsøget før tid. Sadismen blandt fangevogterne gik for vidt - og forsøget viste på aller tydeligste vis, at ingen er hævet over ondskab.

Den amerikanske psykolog (og hjernen bag eksperimentet) Philip Zimbardo stiller efter visningen op til debat: Hvad har de lært 45 år efter eksperimentet?

Fredag den 19. august kl. 17.30 i Cinemateket (UDSOLGT)
Fredag den 19. august kl. 18.30 i Cinemateket (UDSOLGT)

Vi arbejder sammen med Cinemateket på flere visninger i september - dog uden Q&A med Dr. Zimbardo. Mere information følger.

'Into Eternity'

En sci-fi-dokumentar er, hvad instruktøren bag, Michael Madsen, har kaldt 'Into Eternity'. Filmen begynder der, hvor en dystopisk sci-fi-film kunne slutte: Med atomaffald. Gemt for omverden i tågede finske grotter dybt nede i undergrunden. Stedet hedder Onkalo - verdens første permanente depot, der skal huse nutidens højradioaktive affald. Det affald, ingen rigtig vil kendes ved, og som det er for sårbart at have på landjorden, uanset indpakning. Men spørgsmålet er, om vi kan sikre det? Hvad nu, hvis fremtidens mennesker om 100.00 år har udviklet et nyt skriftsprog, og ikke forstår anvisningerne anno 2010?

'Into Eternity' skildrer den rå, finske natur og de teknologiske og etiske overvejelser i forbindelse med opbevaringen af vor tids mest omdiskuterede stoffer de seneste 50 år.

Michael Madsen introducerer, og efter filmvisningen er der forskerdebat med fremtidsforsker Patrick van der Duin, klima- og energiekspert Tarjei Haaland, arkitekt Marie-Louise Holst og psykolog Yaacov Trope.

Torsdag den 18. august kl. 16.45.
Billet: 80 kr.
Køb billet.

Mere fra CPH PIX