CPH PIX og cowboys på Nationalmuseet

Published

På fredag er Nationalmuseet klar med en ny omgang NatNight, og denne gang er temaet Gay Pride. Traditionen tro giver vi dig en film, der passer til temaet, og hvad er mere passende end den kontroversielle klassiker 'Midnight Cowboy'? Tag din partner under armen og nyd en eftermiddag og aften i regnbueflagets tegn!

'Midnight Cowboy' springer ud af skabet til NatNight

På fredag den 19. august vil du både kunne spille bingo med drag queens, se en X-rated Oscar-vinder og blive klogere på rødstrømper, seksualitet og græske ynglinge, når Nationalmuseet fejrer CPH Pride som en del af deres tilbagevendende NatNight. CPH PIX har kurateret aftenens filmvisning, og du kan derfor se John Schlesingers kontroversielle 'Midnight Cowboy' (1969) med Dustin Hoffman og Jon Voight i hovedrollerne som gadehustleren Ratso og den mandlige prostituerede Joe Buck.

I 'Midtnight Cowboy' er det et nådesløst og koldt New York, der danner rammerne for fortællingen. Den naive, men charmerende cowboy fra Texas, Joe Buck, rejser til The Big Apple for at klare sig igennem et nyt liv som gigolo i storbyen. Han finder dog hurtigt ud af, at det ikke er så ligetil - og den eneste, han egentlig får kontakt til er den lurvede gadehustler Enrico Salvatore "Ratso" Rizzo.

En X-rated Oscar-vinder

Schlesingers 'Midnight Cowboy' er lavet over James Leo Herlihys roman af samme navn, og vandt intet mindre end 3 Oscars året efter den udkom. Selv om den blev godt modtaget af kritikerne, er 'Midnight Cowboy' samtidig en film, der er heftigt omdiskuteret for sine underliggende homoerotiske referencer - hvis man da får øje på dem!

Det handler nemlig om øjnene, der ser, så kom med dine egne og se en ægte amerikansk klassiker og X-rated Oscar-vinder til en aften i regnbuens tegn, hvor Nationalmuseet også vil diske op med dj's, drag bingo, saftige soldaterhistorier og foredrag om køn, seksualitet og smukke drenge. Du kan læse mere om NatNights program her.

Se 'Midnight Cowboy' til NatNight på Nationalmuseet fredag den 19. august, kl. 20.30.
Entré til Nationalmuseet og filmvisningen er gratis.

Mere fra CPH PIX