Her er årets filmkoncerter

Published

CPH PIX er meget mere end film. Årets live-program hylder den alternative filmmusik med bands som islandske Múm, danske Elevatorfører og den canadiske filmkunstner Karl Lemieux, der præsenterer film og nykomponeret musik live rundt omkring i byen.

Andrew Hung (UK) + 'The Greasy Strangler'

Britiske Andrew Hung, der er bedst kendt fra det audiovisuelle elektroniske band Fuck Buttons, har i år leveret sit første filmscore, nemlig til Jim Hoskings helt vildt langt ude 'The Greasy Strangler'. Hung har taget tyren ved hornene og skabt et decideret banebrydende synthesizer-score til den amerikanske indie-film 'The Greasy Strangler', der allerede før dens release er blevet kult. Du kan få det hele plus mere til denne aften på Edison, når festivalen åbner biograf i teatersalen.

Glæd dig til retro-keys, cool computerspilslyde og syret vokal, samt den skønne og obskøne 'The Greasy Strangler', når Andrew Hung besøger festivalen, introducerer filmen og serverer soundtracket til festen på Edison i PIX's åbningsweekend.

Andrew Hung + 'The Greasy Strangler'
Lørdag 29. oktober kl 21:00
Edison
Køb billetter her, 85kr.

Menschen am Sonntag + Múm live (IS)

De islandske darlings i bandet Múm giver årets stumfilmkoncert på CPH PIX. Fredag den 28. oktober indtager det eklektiske orkester scenen i Dagmar Teatret og opfører nykomponeret livemusik til den tyske stumfilm 'Menschen am Sonntag' (People on Sunday) - og hvis du skal se én stumfilm i år, så skal du se denne!

Múms seneste samarbejder spænder så vidt som Kylie Minogue og Kronos Quartet, og bandets energiske og legesyge livemusik - med lige dele indie, electronica og folk - lægger op til årets mest originale stumfilmkoncert.

Læs mere om koncerten her.

Dagmar Teatret
Fredag 28. oktober
Kl. 22.00
Køb billetter her, kr. 200,-

Koncerten præsenteres af CPH PIX og G((o))ng Tomorrow i samarbejde med Wilhelm Hansen Fonden, Goethe Instituttet og UM:LAUT.

Fantastic Planet + livemusik af B/B/S (CA/IT/NO)

Kom indenfor i Planetariets kuppelsal til en visning af den surreelle og psykedeliske 'Fantastic Planet' (La Planète sauvage) akkompagneret af tryllebindende livemusik fra trioen B/B/S.

I René Laloux' mesterværk er scenen er sat i en fremtid, hvor menneskeheden er endt på en fjern og fremmed planet, der styres af rumvæsener, som er yderst overlegne i både teknologisk og spirituel forstand. Den vilde og fantasifulde film, der vandt juryens pris på Cannes filmfestivalen i 1973, blev i sin samtid set som en allegori over Sovjets invasion i Øst- og Centraleuropa, men den tidløse film kan sagtens ses af både voksne og børn.

Erik Skodvin - også kendt som Svarte Greiner og fra Deaf Center - er tilbage på PIX sammen med Aidan Baker og Andrea Belfi i form af B/B/S.

Visningen kl. 20.30 åbnes af dreampop-duoen marstal:lidell med Anna Lidell og Henrik Marstal på scenen. Læs mere om de to visninger her.

Tycho Brahe Planetarium
6. november
kl. 18.00: Fantastic Planet
kl. 20.30: Al Graad Grunde & Fantastic Planet

Køb billetter her:
Kl 18:00, kr. 175,- (kr. 100,- for børn, 10-15-år)
Kl. 20.30, kr. 175,-

Koncerten præsenteres af CPH PIX og G((o))ng Tomorrow i samarbejde med Wilhelm Hansen Fonden & Tycho Brahe Planetarium.

Karl Lemieux (CA) & BJ Nilsen (SE) + 16mm visuals

Mød en filmkunstner af format, når Montreal-baserede Karl Lemieux sammen med den svenske lydkunstner BJ Nilsen opfører to spritnye liveværker, de har skudt on location i Kina og Rusland. Dertil kommer en kortfilmpakke fra Lemieux. Canadieren er stærkt inspireret af analog musik og arbejder med 16mm-filmspoler, som mixes live for øjnene af publikum - og så er han Godspeed You! Black Emperors uofficielle 9. bandmedlem.

Aftenen skydes i gang af avantgardekomponist og videokunstner Jennifer Walshes film 'An Gléacht' med live-improvisation.

Koncertkirken
Lørdag 5. november
19.30: Jennifer Walshe: An Gléacht
20.30: Karl Lemieux & BJ Nilsen
Køb billetter her

Koncerten præsenteres af CPH PIX og G((o))ng Tomorrow i samarbejde med Wilhelm Hansen Fonden.

Jennifer Walshe: Everything is Important (IE)

Den unge irske filmskaber, komponist og performer Jennifer Walshe har udviklet et helt unikt, kunstnerisk udtryk, hvor film, musik og performance smelter sammen. I hendes seneste værk, 'Everything is important', tager hun pulsen på 2016: Klimaforandringer, finansiel ulighed og mørkets eufori kommer under kærlig og munter behandling ligesom spørgsmålet om, hvordan det er at leve i en tid, hvor internettet er integreret i vores liv på samme måde som elektricitet eller postvæsenet.

KoncertKirken
Fredag 4. november
Kl. 19.30
Køb billeter her

Koncerten præsenteres af G((o))ng Tomorrow og CPH PIX.

Elevatorfører i Absalon

Det dansksprogede syrerockorkester Elevatorfører er i år tilbage på PIX med et helt nyt liveværk, der kaster kærlighed og farvelade over filmhistorien. Bandet, der netop har udgivet hele to debutplader efter mange år som liveband, lægger op til et brag af en publikumsinddragende koncertdag i Absalon. Det kreative kollektiv, der udgør Elevatorfører, balancerer deres udtryk mellem den vilde, jammende rockmusik fra 60'erne og 70'erne og ørehængende popmusik, og denne dag blænder de op for projektorerne og lader sig indhylde i klip fra filmhistorien.

Læs mere om koncerten her.

Absalon, Sønder Blvd. 73, 1720 København V
Fredag 4. november
kl. 20.00
Køb billetter her, kr. 75,-

Koncerten præsenteres sammen med Absalon.

Mere fra CPH PIX