Varm op til BUSTER med 'Vild med film'!

Published

BUSTER og Biblo.dk sætter fokus på film i hele september med kampagnen 'Vild med film'. Anmeld film i skolen, og vær med i konkurrencen, hvor du kan vinde en heldagstur for din klasse til filmfestivalen BUSTER i København - inkl. overnatning og transport.

September måned står i filmens tegn, når den landsdækkende kampagne 'Vild med film' løber af stablen for andet år i træk. Kampagnen er et samarbejde mellem bibliotekernes børnesite Biblo.dk og skoleprogrammet BUSTER. I samarbejde med de lokale biblioteker ønsker vi at give skoleelever på mellemtrinnet en anderledes indsigt i filmmediet og klæde dem godt på til selv at udtrykke deres egne tolkninger af film i form af filmanmeldelser. Kampagnen henvender sig til brug i undervisningen og kan indgå som et led i undervisningen i for eksempel dansk, billedkunst og sprogfag samt som understøttende undervisning i mediefaglighed.

Derfor inviterer vi i perioden 1. - 30. september landets 4.-6. klasser til at se film, være kreative og skrive filmanmeldelser. Gennem jeres lokale bibliotek får eleverne adgang til undervisningsmaterialet udviklet af BUSTER: et filmanmelder-kit med gode tips og redskaber til at lave en god anmeldelse. Udover at tilbyde jer et undervisningsmateriale til at arbejde kreativt med filmanmeldelser i klassen, kan I også deltage i konkurrencen om en heldagstur for klassen med masser af filmoplevelser under festivalen, som afholdes i perioden d. 27. oktober - 9. november i København. Transport og én overnatning er en del af præmien, så alle landets skoler kan deltage!

For at deltage skal eleverne lægge filmanmeldelserne ind på bibliotekernes børnesite biblo.dk for at være med i 'Vild med film'-konkurrencen. Anmeldelserne kan enten skrives som tekst eller uploades som videoer. I vælger selv, om I vil anmelde én eller flere film, og om anmeldelserne skal laves individuelt eller i grupper. Vi udvælger den bedste og mest kreative filmanmeldelse, som vinder hovedpræmien til sin klasse. Anmeldelserne skal senest være lagt på biblo.dk den 30. september, for at I kan deltage i konkurrencen.

Sådan deltager I:


  1. - Klassen tilmelder sig kampagnen via det lokale bibliotek.

  2. - Eleverne opretter hver en profil på biblo.dk ved brug af deres UNI-Login.

  3. - Klassen får udleveret filmanmelder-kit på biblioteket.

  4. - Eleverne ser film på biblo.dk, anmelder dem og uploader deres anmeldelse på siden senest den 30. september.Ud over at være en sjov indgangsvinkel til filmanmeldelser er kampagnen Vild med film også et værktøj, som vi håber, at I efterfølgende fortsat kan have glæde af i undervisningen.

Undervisningmaterialet vil også være tilgængeligt online under UV-materialer.

Mere fra CPH PIX