Det er kult. Det er fedtet. Det er live på PIX

Published

'The Greasy Strangler' er USAs mest hypede kultfilm. Og den 29. oktober kan du opleve den med efterfølgende livemusik af komponisten bag, Andrew Hung (Fuck Buttons), når vi sammen med Strøm inviterer til film og diskofest i PIX's åbningsweekend.

'Årets mest ulækre film', skrev The Rolling Stones. 'En fornærmelse', fnøs The Hollywood Reporter, mens The Guardian jublede over 'en oase af snavs og perversiteter'. Om man elsker eller hader den, er John Hoskings debutfilm 'The Greasy Strangler' siden Sundance-premieren allerede gået hen og blevet kult.

Historien om en aldrende far og hans voksne søn, der dypper deres mad i fedt, deler samme kæreste og bijobber som seriemordere, excellerer i dårlig smag. Men den gør det med oplagt glimt i øjet og et filmisk håndelag, der har fået mange til at mindes en ung John Waters. Alene musikken er en historie for sig, komponeret af Andrew Hung fra den britiske, elektroniske duo Fuck Buttons.

Lørdag den 29. oktober kan du opleve både film og musik for første gang i Danmark, når vi åbner en helt ny festivalbiograf i Edison på Frederiksberg. 'The Greasy Strangler' indvier festen, hvorefter Andrew Hung tager over og spiller live og forhåbentlig byder på spritnye klassikere som 'Oily Grapefruit' og 'Stoned on Fart Fumes'. Mikkel Brask, der blandt andet er manden bag de famøse "Boogie at the Opera-fester", agerer support med massere af varm disko og hoftevridende boogie. Der er med andre ord kun gode undskyldninger for at tage danseskoene på denne aften på Edison.

CPH PIX's festivalbiograf i Edison er udstyret med stort lærred, biografteknologi (DCP) samt 5.1 surround-lyd og fortsætter gennem hele festivalen frem til 9. november.

The Greasy Strangler + Andrew Hung (UK) + DJ Mikkel Brask
Edison, Edisonsvej 10, Frederiksberg
Lørdag d. 29.10. kl. 21.00
Billetter: 85 kr. Her.

Tilmeld dig eventet på Facebook her.

Præsenteres af CPH PIX og Strøm i samarbejde med C:ntact, og med støtte fra Vilhelm Hansen Fonden, Frederiksberg Kommune, Frederiksberg Fonden og Statens Kunstfond.

Mere fra CPH PIX