• Neil Young går bag kameraet på PIX

  Published

  Alle kender Neil Young, men alt for få kender musiklegenden som filminstruktør. Det råder CPH PIX nu bod på, når vi i samarbejde med Cinemateket og Roskilde Festival præsenterer Europapremieren på en eksklusiv retrospektiv serie med Neil Young som filminstruktør under aliaset Bernard Shakey.

 • 'Underdog' får dansk premiere

  Published

  Kom til premiere på PIX-konkurrencefilmen 'Underdog' torsdag d. 20. august i Gloria og få en øl med på billetten.

 • Sommerens Film på Plænen

  Published

  CPH PIX og Tivoli gentager det gode samarbejde og præsenterer 5 søndage henover sommeren open air-film på Plænen.

 • Pacino vs. Irons på Kronborg

  Published

  Den 8. august er det igen tid for den populære tradition med Open Air-filmvisninger af "the Bard himself" i den fantastiske slotsgård på Kronborg.

 • 'Jauja' er Månedens Film - ekstravisninger

  Published

  PIX og Cinemateket viser i maj måned den argentisk/danske 'Jauja' som Månedens Film. 'Jauja' vandt sidste år kritikerprisen i Cannes og har danske Viggo Mortensen og den unge Viilbjørk Malling Agger i hovedrollerne.

 • Warren Ellis introducerer 'Flugten til frihed' mandag

  Published

  På mandag kan du se forpremieren på 'Flugten til frihed' og møde filmens komponist - nemlig Warren Ellis fra Nick Cave and the Bad Seeds.

 • Mød Viggo Mortensen og Lisandro Alonso til Månedens film: 'Jauja'

  Published

  Mød instruktør Lisandro Alonso og Viggo Mortensen på PIX 12. maj, når vi i samarbejde med Cinemateket viser den argentisk/danske 'Jauja' som Månedens Film. 'Jauja', som sidste år vandt kritikerprisen i Cannes, har Mortensen i hovedrollen som dansk kaptajn og kolonialist.

 • 55.000 til PIX'15 - dansk fokus en stor succes

  Published

  Den syvende udgave af PIX overgik sig selv med en samlet publikumsfremgang på 10% - en succes som nye danske talenter spillede en afgørende rolle i.

 • Bertrand Bonello: husk de sidste visninger

  Published

  Få de sidste PIX-oplevelser, når vi i samarbejde med Cinemateket præsenterer de sidste visninger af årets retrospektive instruktør Bertrand Bonello.

 • 'Northern Soul' er Månedens Film

  Published

  Hvis du gik glip af 'Northern Soul', har du stadig mulighed for at se den groovy dansefilm. I samarbejde med Cinemateket viser vi nemlig 'Northern Soul' som Månedens Film frem til 26. april.

 • Skræmmende POV-slasher vinder årets Movie Battle

  Published

  Effektiv og effektfuld POV-slasher var aftenens store vinder, da seks slasher-film dystede om juryens og publikums gunst ved årets Movie Battle på CPH PIX.

 • Maziar Bahari gæster PIX

  Published

  Den iransk-canadiske journalist Maziar Bahari, som lægger person til Jon Stewarts 'Rosewater', gæster PIX til debatten 'Journalism is not a crime'. Debatten finder sted efter visningen af 'Rosewater' på onsdag i Cinemateket.

 • Colin Stetson & Sarah Neufeld gæster København

  Published

  En duo, udsprunget af det legendariske Arcade Fire, står bag musikken til '12 Years a Slave' og 'Smagen af rust og ben'. Nu kommer Colin Stetson og Sarah Neufeld til København og spiller koncert på Jazzhouse.

 • PIX tager 'Beatles' rundt i Danmark

  Published

  Onsdag den 22. april byder CPH PIX på vaskeægte 60'er nostalgi, når festivalen i samarbejde med Blockbuster viser Peter Flinths filmatisering af Lars Saabye Christensens generationsroman 'Beatles'. 11 biografer landet over danner rammerne om Flinths film om en periode med politik og populærmusik, der ellers ikke får dansk biografdistribution.

 • Movie Battle i aften

  Published

  Movie Battle er tilbage. Denne gang med temaet slasher! I aften dyster seks af filmundergrundens instruktører om at vinde dette års Movie Battle, der finder sted i Dagmar. Radiovært og komiker Jan Elhøj præsenterer aftenens program.

 • Zombieepidemi på PIX

  Published

  Society Z er ikke en udstilling om zombier, men en udstilling om det moderne samfund i en katastrofal undtagelsestilstand. I aften er der fernisering på udstillingen 'Society Z' på galleri X and Beyond i Griffenfeldsgade. Udstillingen fortsætter frem til den 9. maj.

 • Din PIX-søndag

  Published

  PIX har fyldt din søndag med fede PIX-oplevelser med b.la. instruktørbesøg og verdenspremiere på den danske film 'Gudsforladt'. Derudover kan publikum også møde instruktøren bag 'The Unraveling'.

 • Årets PIX-vindere

  Published

  Vinderfilmene i CPH PIX's to konkurrencer, talentkonkurrencen New Talent Grand PIX og Politikens Publikumspris, er nu fundet. Årets jury bestående af Alex Ross Perry, Gabe Klinger og Katrine Wiedemann har voteret. For første gang nogensinde vinder en dansk instruktør New Talent Grand PIX - Thomas Daneskov med filmen 'Eliten'. Politikens Publikumspris går til 'Virgin Mountain' instrueret af islandske Dagur Kári.

 • EKSTRAVISNINGER - Se de største succeser på årets PIX

  Published

  CPH PIX genviser nu nogle af dette års mest populære film. Det sker frem til 22. april, hvor publikum blandt andet kan få fingre i billetter til det kinesiske actionbrag 'The Taking of Tiger Mountain' i 3D og 'Rosewater' med Kim Bodnia i rollen som iransk torturer. Se hele listen over ekstravisninger nedenfor.

 • MUSIC + VIDEO i aften

  Published

  Se årets bedste danske musikvideoer på det store lærred, når PIX i aften kan præsentere den 4. udgave af MUSIC + VIDEO.

 • Retox live på Jazzhouse i aften

  Published

  Se Retox på Jazzhouse i aften kl. 20.00, når det amerikanske punkband fyrer op for rå støjenergi. Det danske grindcore-band Piss Vortex varmer op. Billetter kan købes i døren.

 • Bonjour France - Fransk filmdag på CPH PIX

  Published

  Vær med til at fejre Europas mest traditionsrige filmland, når PIX mandag den 20. april inviterer til fransk filmdag i Grand Teatret med tre franske film programmet.

 • PIX-publikum inviteres til gallapremiere

  Published

  PIX'15 runder af med maner med verdenspremieren på Thomas Vinterbergs 'Far from the Madding Crowd'. Onsdag den 22. april ruller PIX den røde løber ud og inviterer helt ekstraordinært festivalgængere til afslutningsgalla.

 • Test din filmviden til PIX's årlige filmquiz

  Published

  Kom til CPH PIX's årlige filquiz lørdag den 18. april. Alle er velkomne.

 • Kom til Vietnam på CPH PIX

  Published

  Kom til vietnamesisk dag i Cinemateket den 17. april og oplev et land i rivende udvikling. Dagen vil være spækket med vietnamesisk kultur, mad og mulighed for at møde personerne bag filmene.

 • PIX hylder Rifbjerg: Open Air på Frederiksberg

  Published

  Kom og se en af 60'ernes bedste danske film: 'Der var engang en krig', tirsdag 21.04 kl. 21.30. Introduktion af instruktør Palle Kjærulff-Schmidt. Gratis adgang

 • Ekstrabilletter til ædegildet

  Published

  På søndag den 19. april indtager publikum hovedrollen, når PIX og restaurant 56 opfører Marco Ferreris kultklassiker 'Det store ædegilde' live. PIX sætter nu ekstrabilletter i salg. Og vi kan endda også løfte sløret for programmet til denne komplette eksklusive aften i filmhistoriens navn.

 • Storfilm i Danmarks største biograf - i aften

  Published

  CPH PIX inviterer til visningerne på to asiatiske actioneventyr på en af Danmarks største biografskærme. Det sker onsdag den 15. april, når Imperial åbner dørene for det Sydkoreanske middelalderdrama 'Roaring Currents' efterfulgt af det kinesiske, historiske 3D actioneventyr 'The Taking of Tiger Mountain'.

 • Ledige billetter til Stjernekrigstrilogien

  Published

  'Dette er ikke stjernekrigstrilogien' er tilbage på PIX i en 'special edition' til ære for dem, der forgæves måtte gå til de udsolgte forestillinger i 2014. Du kan stadig nå at få billet til den populære forestilling, der opføres i Skuespilhuset.

 • Alba Rohrwacher besøger CPH PIX i dag mandag

  Published

  Med hele tre film på programmet, har den italienske skuespillerinde Alba Rohrwacher sat et stærkt fingeraftryk på årets festival. Derfor er det med stor glæde, at Alba Rohrwacher den 13. april gæster CPH PIX.

 • Hallo Deutschland - Tysk dag på PIX

  Published

  Mandag den 13. april sætter PIX fokus på tysk film, når festivalen i samarbejde med German Films, Goethe Institute og Den Tyske Ambassade dedikerer en dag til Tyskland og afholder tysk dag i Cinemateket.

 • Samuel Jackson i finsk vildskov

  Published

  Få den enestående mulighed for at se Samuel Jackson i en finsk vildskovn, når han indtræder i rollen som USA's præsident i actionfilmen 'Big Game'.

 • Barokkoncert varmer op til 'A Little Chaos' onsdag

  Published

  Oplev barokensemblet 'Concerto Copenhagen' live til en minikoncert i Dagmar Teatrets foyer den 15. april, inden PIX åbner dørene for Alan Rickmans historiske drama 'A Little Chaos'.

 • Rockduoen White Hills præsenterer 'Only Lovers Left Alive'

  Published

  White Hills har skabt musikken til Jim Jarmuschs 'Only Lovers Left Alive'. De kan opleves live på Loppen tirsdag den 14. april, og PIX kan nu afsløre, at den rockede duo også vil præsentere filmen, der vises i Christianias biograf, Byens Lys, samme dag.

 • Viva l'Italia - italiensk dag på PIX

  Published

  Søndag den 12. april sætter CPH PIX fokus på de nyeste tendenser fra Italien, når festivalen dedikerer en dag til støvlelandet og afholder italiensk dag i Empire. PIX viser denne søndag tre distinktive film fra det italienske filmår.

 • The Duke of Burgundy besøger PIX

  Published

  Tidligere PIX-vinder vender tilbage - med Sidse Babett under armen

 • Mesterværk - kun søndag

  Published

  Er årets længste PIXfilm også årets smukkeste? Døm selv, når vi søndag kl. 12.00 i Dagmar blænder op for kompromisløse Lav Diaz' knap seks timer lange, meditative mesterværk 'From What Is Before', der vandt hovedprisen på Locarno Film Festival i fjor. Eneste visning på PIX. Læs mere

 • Sidste chance for at stemme på naturen

  Published

  Som led i årets tematiske serie 'Back to Nature' har PIX i samarbejde med DR lanceret projektet 'Naturfilm', hvor filmlystne danskere over hele landet har haft mulighed for at indsende deres bud på en naturfilm. I dag har du sidste chance for at stemme på din favorit.

 • Kom til reception for Tom Sommerlatte og se tysk films svar på 'Festen'

  Published
 • Spotlight på Yves Saint Laurent

  Published

  Rygterne har altid svirret om den sky og skandaleramte designer Yves Saint Laurent, der nu 7 år efter sin død har fået renæssance i spotlightet. På søndag viser PIX i samarbejde med modemagasinet ELLE, Betrand Bonellos film 'Saint Laurent' i Grand Teatret. Modeskribent Lotte Freddie vil efter filmen fortælle om den storslåede designer.

 • Knivskarpt jurypanel udpeger årets instruktørtalent på CPH PIX

  Published

  Hvert år på CPH PIX kårer en international jury det mest interessante instruktørtalent. I festivalens hovedkonkurrence New Talent Grand PIX kommer 10 film fra hele verden under juryens lup, når dette års vinder skal findes og belønnes med en pris på 10.000 euro.

 • PIX TALK: Soundtracket til dit liv

  Published

  Hvert år inviterer vi til PIX TALKS, hvor det er muligt at høre spændende foredrag og deltage i aktuelle debatter med andre film- og musikentusiaster. Sammen med Rytmisk Center stiller vi blandt andet spørgsmålet, hvad er musikkens betydning i vores liv? Det og meget mere vil blive vendt til debatten 'Soundtracket til dit liv' i dag Cinemateket.

 • Club Sandwich & Tequila

  Published

  PIX sparkes i gang med Club Sandwich og tequila

 • MUSIK & TV PÅ PIX

  Published

  PIX'15 er i fuld gang! Savner du inspiration eller overblik over programmet, så har vores festival-tv hold skabt videoer, som du kan se på vores YouTube-kanal. Derudover kan du lytte til musik fra filmene, på vores SPOTIFY-playlister. Dem kan du finde på vores Facebook eller på SPOTIFY under navnet cph_pix.

  Find eksempelvis et track med franske Matteo Falkone "Rien Ne Reste", som stammer fra filmen 'May Allah Bless France'. Filmen gør stort brug af hip hop, som element i filmens handling og på soundtracket. Du kan høre nummeret på playlisten 'pix film - soundtracks & scores'

 • Asia Argento vælter København på PIX

  Published

  Hun er filminstruktør, skuespiller, forfatter, modeikon, fotograf og musiker. Asia Argento er en af Italiens mest prominente og kulte filmkunstnere, og torsdag den 16. april får hendes spritnye 'Misunderstood' Danmarkspremiere. I den anledning kan du møde multikunstneren, når hun gæster PIX.

 • Premiere: Ny video fra bob hund før koncerten i aften

  Published

  Som opvarmning til aftenens stumfilmkoncert i Betty Nansen, har bob hund i dag sluppet en helt ny musikvideo til singlen 'Hjärtskärande Rätt' fra deres kommende ep 'Deadly Classics 3'.

  I videoen skriver de sig bogstavelig talt ind i filmhistorien. Eller med forsanger og førerhund Thomas Öbergs egne ord: 'Nu går vi et skridt videre og låner udsmykningen fra filmen 'Manden med kameraet' fra 1929'. Musikvideoen er bob hunds hyldest til den originale film'.

  Se videoen her

 • 54: Director's Cut - eneste visning i DK

  Published

  Homoerotik i bredt appellerende verdenshit ser nu dagens lys

 • Gallapremiere på 'Idealisten'

  Published

  Få fingrene i en af de få billetter til gallapremieren på Christina Rosendahls autentiske, politiske thriller 'Idealisten', der med sans for klassisk spænding og aktualitet stikker dybere end det rene adrenalin-fix.

 • bob hund er ustoppelige!

  Published

  Når bob hund åbner PIX's liveserie med et helt weekendprogram, bliver det med en ekstra bob hund-oplevelse. Ved stumfilsmkoncerten fredag den 10. april på Betty Nansen, tilføjer bob hund nemlig live-filmen '#bobhundopera', der dokumenterer deres storslåede koncert med Malmø Operaorkester.

 • En dansk om dagen

  Published

  Dansk film blomstrer som aldrig før. Få overblik over talentet fra undergrund til overgrund, når PIX hver dag giver premiere til en ny dansk film.

 • Få dit gyserfix på PIX

  Published

  PIX inviterer til tre aftener i gysets tegn. Freddy Krueger besøger Elmegade, når gadens beboere inviterer publikum inden for i deres stuer til 'A Nightmare on Elm Street'. En hel nat med gruopvækkende gys til Midnight Movie Marathon, hvor hele fire gyserfilm vises i træk. Og i den 100 år gamle villa på Krausesvej står den på 2 gange gyserfilm i kælderens dunkle mørke. Alt det kan opleves på PIX, når vi viser film on location.

 • PIX i påsken

  Published

  PIX fylder påsken ud med nedtælling til årets festival, som finder sted 9.-22. april. I påskedagene vil du blandt andet kunne opleve filmen 'The Price of Fame' til fransk filmmandag og to forpremierer.

 • PIX-oplevelser i uge 13

  Published

  PIX nærmer sig. Derfor har vi spækket hele næste uge med filmkoncerter, franske filmmandage og en forpremiere Ole Giævers 'Mod naturen'.

 • Northern Soul-dansefest

  Published

  CPH PIX tager i aften publikum tilbage til de groovy 70'ere, når vi inviterer inden for i Jazzhouse til et brag af en dansfest. Vi lover højt tempo, tunge beats og talkum på gulvet.

 • Det fulde program er nu på gaden og online

  Published

  Få overblik over PIX'15. Årets programavis er nu klar på både tryk og online og byder på 130 spændende filmtitler, unikke filmkoncerter og andre sjove filmevents - alt det fordelt på 14 dage.

 • Bar røv og norsk humor kickstarter årets fokus på natur

  Published

  Kom til forpremiere den 25. marts og se Ole Giævers humoristiske film 'Mod naturen' om den bløde, moderne mand, der søger ud i naturen i håbet om at finde sig selv. Filmen kickstarter årets tematiske serie 'Back to Nature' og bliver i aftenens anledningen introduceret af instruktøren selv.

 • Bliv festivalklar til PIX'15

  Published

  Som nedtælling til årets PIX i april, byder vi de næste 10 dage på en række eksklusive filmvisninger og filmkoncerter. Se her, hvad du skal skrive i kalenderen!

 • 'Det store ædegilde' live på PIX

  Published

  En hel aften har publikum hovedrollen, når PIX og restaurant 56 opfører Marco Ferreris kultklassiker 'Det Store Ædegilde' live. 56 grader fortolker menuen fra skandalefilmen, hvor fire oppulente venner æder sig ihjel. Så galt ender det dog forhåbentlig ikke, men vi lover, at vi hverken går på kompromis med kvalitet, kvantitet eller overraskelser denne eksklusive aften søndag den 19. april.

 • Program 2015

  Published

  Onsdag den 11. marts præsenterede vi årets programavis i Grand Teatret. Her kan du læse avisen online eller downloade den som pdf.

 • 8 timers 'Sleep Concert'

  Published

  Med en 8 timers 'Sleep Concert' fuldender PIX dette års live-program. Den 18. april kan publikum få en hel sjælden oplevelse, når Robert Rich opfører en af sine 'Sleep Concerts' i København. PIX og Rytmisk Center bringer komponisten og manden bag det legendariske koncertkoncept til Danmark, og inviterer publikum til at lade underbevidstheden få frit spil under Nikolaj Kunsthals smukke hvælvinger. Koncerten skal opleves liggende, så husk sovepose og liggeunderlag!

 • Årets retrospektive instruktør: Bertrand Bonello

  Published

  CPH PIX sætter i år udvidet fokus på den dekadente og vovede franske instruktør Bertrand Bonello med en komplet retrospektiv-serie over alle hans værker. Gennemgående for Bonello er hans psykologiske portrætter, der ikke viger tilbage for at vise kødets lyster. Serien præsenteres i samarbejde med Cinemateket.

 • PIX-oplevelser i denne uge

  Published

  Nedtællingen til festivalen er i gang! I denne uge kan du varme op til årets PIX, når vi byder på tre særlige festivaloplevelser.

 • Endnu 20 film offentliggøres

  Published

  Vi nærmer os den 11. marts, hvor PIX's programavis udkommer. Vi tyvstarter endnu engang og løfter atter sløret for 20 film, som du kan opleve på årets festival. Derudover kan vi også allerede nu afsløre dette års retrospektiv.

 • PIX tæller ned med to film i marts

  Published

  Inden årets festival officielt løber af stablen den 9. april, varmer vi op med to film. I marts viser vi David Cronenbergs 'Maps to the Stars' og slowburn thrilleren 'The Drop', der er skrevet af forfatteren bag bøgerne 'Mystic River' og 'Gone Baby Gone'. Visningen af 'The Drop' i Empire er eneste mulighed for at se filmen i danske biografer.

 • bob hund dobbeltkoncert på PIX

  Published

  Sveriges bedste band bob hund - og måske verdens bedste liveband - er endelig tilbage på dansk jord med to eksklusive koncerter på PIX i april.

 • 'Bridgend' åbner CPH PIX

  Published

  Når CPH PIX den 8. april skyder 14 dages filmfest i gang, bliver det med danmarkspremieren på Jeppe Røndes imponerende debutfilm 'Bridgend' i Imperial. Sammen med ni andre film fra hele verden er filmen udtaget til hovedkonkurrencen på PIX.

 • Bliv PIX's nye gymnasieambassadør

  Published
 • Film på de skrå brædder

  Published

  I Skuespilhuset vil Eventministeriet og PIX følge op på tidligere års successer med hele to forestillinger på programmet, der tager afsæt i spillefilm - 'Falling Down' og 'Dette er ikke stjernekrigstrilogien'.

 • Se 'Supersize Me'-instruktørs 'Comic-Con: Episode IV - A Fan's Hope'

  Published

  Der er fans, der er nørder, og så er der Comic-Con - den ultimative kongres for alt, hvad der rører sig i genrekulturen. Tag med på Morgan Spurlocks samlermaniske, underholdende og far far out odyssé gennem emblemer og b-film, når vi inviterer til gratis filmvisning på NatNight den 20. marts.

 • Årets første film offentliggjort

  Published

  Onsdag d. 11. marts udkommer årets programavis, der igen i år er spækket med 130 film fra hele verden. Vi tæller ned til offentliggørelsen af programmet med 20 håndplukkede filmtitler fra en bred vifte af vores serier. Derudover kan vi også præsentere to koncerter fra vores live-program.

 • PIX-programlaunch med Roy Andersson

  Published

  Når PIX offentliggør årets program i Grand Teatret den 11. marts, får du samtidig muligheden for at opleve den svenske mesterinstruktør Roy Andersson og hans seneste film 'En due sad på en gren og funderede over tilværelsen'. Filmen vises med introduktion af Andersson selv.

 • Marts-koncerter med The Lake Radio

  Published
 • PIX offentliggør årets første, danske konkurrencefilm

  Published
 • Forpremiere på 'Inherent Vice'

  Published

  Stoner-Noir. Sådan kan man bedst beskrive den nyeste film fra den altid skarpe filminstruktør Paul T. Anderson - manden bag Boogie Nights, Magnolia og There Will Be Blood.

 • Asia Argento-film + Retox (US) live

  Published

  Hun er filminstruktør, skuespiller, forfatter, modeikon, fotograf, musiker og dj. Asia Argento er en af Italiens mest prominente og kulte filmkunstnere, og nu får hendes spritnye 'Misunderstood' Danmarkspremiere. Det sker på PIX i april. I den anledning holder vi sammen med Jazzhouse koncert med punkbandet Retox (US) og stor efterfest torsdag d. 16. april 2015.

 • 'Weekend' - film og forførelse

  Published

  NatNight og PIX fejrer kærligheden, og fredag d. 6. februar inviterer vi inden for i Nationalmuseets biograf til 'Weekend' - Andrew Haighs publikumsdarling fra 2012, der skildrer to unge fyres nyforelskelse. Kom til gratis film med introduktion af Politikens Katrine Hornstrup Yde.

 • Ny direktør for Copenhagen Film Festivals

  Published

  Ny direktør for Copenhagen Film Festivals
  Steffen Andersen-Møller sætter sig i direktørstolen for Copenhagen Film Festivals.

 • Ghost Night på fredag

  Published

  Se den japanske gyserfilm 'Dark Water' på fredag til Nationalmuseets NatNight, der denne aften er helliget ånder og spøgelseshistorier. Der er gratis entre til filmen, og ph.d. Lars-Martin Sørensen introducerer.

 • White Hills (US) + Colin Stetson & Sarah Neufeld (CA) live

  Published

  PIX's første offentliggørelse fra LIVE-serien 2015 er en afstikker-duo fra Arcade Fire, COLIN STETSON & SARAH NEUFELD, og kult-instruktør Jim Jarmuschs personlige favorit-band, spacerockerne WHITE HILLS, der optrådte i 'Only Lovers Left Alive'.

 • Vil du i praktik på PIX'15?

  Published
 • PIX søger praktikanter til forårssemesteret

  Published
 • Flere nyheder

  2018-nyheder
  Flere ældre nyheder