Norway

Instr.: Yiannis Veslemes | Grækenland 2014 | 73 min

Grækenland har de seneste år markeret sig med en række absurde og genrebrydende film, og 'Norway' er - mildest talt - ingen undtagelse. Med 80'er-æstetik, synthmusik og b-films-hyldest er det et balstyrisk
portræt af diskovampyren Zano, som bare ikke kan stoppe med at danse - for "så vil hans hjerte holde op med at slå". En sen nat i 1984 ankommer han med tog til Athens neonoplyste natteliv for at opsøge en gammel ven. Jagten på vennen fører ham gennem en underverden befolket af lokkende kvinder, rumvæsner, vampyrer, narkomaner og nazister, og han havner i den ene situation mere absurd og tosset end den anden.
'Norway' er, selv i græsk terminologi, helt sin egen, og instruktøren har tydeligvis hygget sig med at skabe et parallelunivers af håndbyggede kulisser og masser af campet 80'er-lir. Gu' er det fjollet, men det er måske hele pointen: at vi nogle gange skal slippe tøjlerne, skyde hul i den gode smag og bare dyrke vores dansfluenza. Musikken er udført af Felizol, som er instruktøren Yiannis Veslemes musikalske alter ego.

Originaltitel
Norvigia
Titel
Norway
Land
Grækenland
Produktionsår
2014
Længde
73 min.
Instruktør
Yiannis Veslemes
Producer
Yorgos Tsourgiannis, Christos V. Konstantakopolos
Manuscript
Medvirkende
Vangelis Mourikis, Alexia Kaltsiki, Daniel Bolda, Yannis Bostantzoglou, Vasilis Kamitsis, Markos Lezes
Kamera
Christos Karamanis
Lyd
Dimitris Kanellopoulos, Persefoni Miliou, Valia Tserou
Klip
Yiannis Chalkiadakis
Musik
Felizol
Produktion
Horsefly
Version
Græsk tale med engelske undertekster
Tempo
6
Thrills
2
Sighs
2
Laughs
5
Look
3
Food for thought
2