Shambles

Instr.: Karl Lemieux | Canada 2016 | 91 min

Som den femte beatle, er canadiske Karl Lemieux det usete skyggemedlem af bandet Godspeed You! Black Emperor: kunstneren bag bandets ikoniske visuals.
Han er en musiker med et optisk instrument, og det mærkes med tydelighed i hans rå debutfilm, der er et fandenivoldsk stykke gangsterpunk med billeder af hvid støj. 27-årige Vincent har rippet alle topskuddene på en marihuanamark, der desværre viser sig at være den lokale gangsterboss'. Truet på livet søger han hjælp hos sin hårdkogte storebror, der selv er ved at gå i hundene. Og så er der ellers lagt op til et dystopisk slice-of-lowlife fra en kuldslået kriminel provins, der på papiret virker bekendt, men som i Lemieux’ ekspressive stil ikke ligner noget andet. Instruktøren pumper energien ud i sine sorthvide, helt monokrome 16mm billeder, og jo mere Vincent mister overblikket, jo mere opløser Lemieux baggrundene og lader dem stå og flimre som feedback fra en guitar. Balancen mellem de opkogte følelser og den kolde verden, billedsiden reflekterer, fungerer overbevisende. ‘Shambles’ er en film, der i den grad kan bære sin attitude.

NB: Husk også, at du kan opleve Karl Lemieux til en live performance i KoncertKirken, samt til en artist talk i Husets Biograf.

Originaltitel
Maudite Poutine
Titel
Shambles
Land
Canada
Produktionsår
2016
Længde
91 min.
Instruktør
Karl Lemieux
Producer
Sylvain Corbeil, Nancy Grant
Manuscript
Medvirkende
Jean-Simon Leduc, Martin Dubreuil, Marie Brassard, Francis La Haye, Robin Aubert
Kamera
Mathieu Laverdière
Lyd
Olivier Calvert, Stephen de Oliveira
Klip
Marc Boucrot
Produktion
Metafilms
Version
Fransk tale med engelske undertekster
Tempo
6
Thrills
7
Sighs
6
Laughs
1
Look
7
Food for thought
4