NEW TALENT GRAND PIX


Læs mere

 • Bridgend

  En mørk og foruroligende thriller baseret på virkelige hændelser. Næsten 80 unge har på bare fem år hængt sig selv i walisiske Bridgend, og Sara er på vej til at blive den næste, da hun flytter til byen med sin far og indvies i et hemmeligt fællesskab, hvor byens unge dyrker døden i morbide ritualer. Hårrejsende, stilsikker spillefilmsdebut af Jeppe Rønde.

  Directors
  Jeppe Rønde,
  Location
  Danmark
  Release year
  2015.
  Duration
  99 min.
 • BUSTER præsenterer: A Wall is a Screen

  Oplev byen som biograflærred, når 'A Wall is a Screen' kommer til København med BUSTER og Copenhagen Architecture Festival.

  Duration
  90 min.
  Classes
  15+ år
 • Eliten

  Thomas Daneskov ryddede bordet til Ekkos Shortlist Awards for sin wildlife-miniature 'Ud, spring over, ind'. Nu debuterer den kreative dynamo i langformat med et uvant dramatisk flow og en kollektivhistorie om selvforblændede kunsterspirers glædesrus. Det er forfriskende godt nyt for dansk film.

  Directors
  Thomas Daneskov,
  Location
  Danmark
  Release year
  2015.
  Duration
  80 min.
 • Kortfilm 10 år+

  I denne samling af kortfilm kommer vi vidt omkring i temaer, stilarter og indtryk. Vi møder både to brødre og deres kæle-ællinger i Nordirland, og en pige, der er holdt op med at tale, men i stedet filosoferer over livet og døden. Og så skal vi stifte bekendtskab med Giovanni, der drømmer om at blive synkronsvømmer, og Valdemar, der i den danske 'Flyvere i natten' er nødt til at blive voksen alt for hurtigt.

  Duration
  80 min.
  Classes
  10+ år
 • Kortfilm 11 år+

  Kom med til så forskellige destinationer som Tunesien, Portugal og en dystopisk fremtidsverden i denne alsidige kortfilmspakke. Mød en gammel vagabond og hans hund, pigen Malek, der drømmer om at blive professionel fægter, en forsigtig dreng, der ender som noget af en vovehals, en far-og-datter-tur, der udvikler sig meget uheldigt, og en pige, der savner sin elskede bedstemor.

  Duration
  87 min.
  Classes
  11+ år
 • Kortfilm 13 år+

  Denne kortfilmspakke for de unge byder på både drama, humor, animation og uhygge af højeste kvalitet. Sally er indespærret på en lukket anstalt for teenagere, Nelly oplever en nærdødoplevelse, mens en dreng og hans far render ind i en gruppe hooligans. Derudover møder man en papfigur med et knust hjerte og en pige, der hjælper afdøde sjæle videre hinsides.

  Duration
  89 min.
  Classes
  13+ år
 • Kortfilm 6 år+

  Fantasien er i højsædet i denne kortfilmspakke, hvor der både optræder en flaske, som kan fastfryse folk, en pige der får ondt af sine fiskefingre, to børn som drømmer sig væk under en eksamen og en kaninmaske, der dækker over en hemmelighed. Desuden møder vi Pontus, der har sit hyr med at styre en egenrådig tryllestav, og danske Storm, der er meget spændt på at starte i skole, men også lidt nervøs.

  Duration
  74 min.
  Classes
  6+ år
 • Kortfilm 8 år+

  Som barn er det ofte svært at være den, der skiller sig ud, selvom det netop gør os til noget særligt. Filmene her takler på hver deres måde det at være anderledes, hvad enten det er Anatole med sin røde kasserolle, pigen i 'Fejl', der bliver mobbet, Ruby der ikke tror på Gud, Elin i 'Skoleudflugt' der prøver at passe ind, flygtningen Tanans i 'Ny' eller 'Drengen der troede han var god nok som han var'.

  Duration
  81 min.
  Classes
  8+ år
 • Limbo

  Der findes et sted mellem livet og døden. Det hedder Nakskov. Her, blandt roemarker, teenage-spleen og udlængsel, finder Sara en ligesindet i sin unge gymnasielærer Karen og indleder et forhold, hvis mod fører til skuffelser og uoverskuelig katastrofe. En antropolgisk skarptseende og følsomt insisterende debutfilm af et dansk talent, uddannet på filmskolen i Berlin.

  Directors
  Anna Sofie Hartmann,
  Location
  Tyskland, Danmark
  Release year
  2014.
  Duration
  80 min.
 • Norway

  Siden krisen slog bunden ud af Grækenlands økonomi, har alt været tilladt i græsk film, men 'Norway' tager alligevel prisen for gale absurditeter. En neonfarvet nattefest gennem Athens underverden anno 1984, befolket med dejlige damer, rumvæsener og vores stakkels helt Zano - en diskovampyr med alvorlig dansfluenza.

  Directors
  Yiannis Veslemes,
  Location
  Grækenland
  Release year
  2014.
  Duration
  73 min.
 • Nye danske kortfilm 10 år+

  I denne pakke har BUSTER samlet en række nye danske kortfilm, som dykker ned i nogle af de ting, børn går og tumler med. Her møder vi to drenge, der vil hævne sig på deres plageånd, et kærestepar i 5. klasse der slår op og har svært ved at tale sammen igen, drengen Albert som skal flytte til USA og starte i en ny skole, samt Lukas der har Aspergers syndrom og kæmper med at begå sig "rigtigt".

  Duration
  74 min.
  Classes
  10+ år
 • Portrait of the Artist

  En filminstruktør er besat af tanken om at finde et billede, der inkarnerer Freuds begreb 'das unheimliche', som er en blanding af fremmedgørende rædsel og sublim fascination. Men uden at vide det har han måske allerede inviteret begge dele inden for i krop og sjæl. Et æstetisk raffineret portræt af en kunstner og en kinesisk æske af billeder i billeder.

  Directors
  Antoine Barraud,
  Location
  Frankrig
  Release year
  2014.
  Duration
  127 min.
 • Sworn Virgin

  I et absurd og uhyggeligt albansk ritual har Hana sværget evig jomfruelighed for at leve som en mand. Efter ti år i et kønsløst vakuum rejser hun til Italien, løsner gazen om sit bryst og folder langsomt kvinden ud. Laura Bispuris drama er en slowburner om at finde identitet i et skræmmende patriarkalsk samfund.

  Directors
  Laura Bispuri,
  Location
  Albanien, Tyskland, Italien, Schweiz, Kosovo
  Release year
  2015.
  Duration
  90 min.
 • The Fire

  Da Lucía og Marcelos overtagelse af en ny lejlighed udskydes med et døgn, begynder de at skændes. Og over de næste 24 temperamentsfulde timer tegner dette argentinske slice of life-drama i knivskarp miniature et billede af vores anspændte, moderne liv, hvor nerver konsekvent sidder udenpå. Og hvor alt fra flyttekasserne kommer op at vende.

  Directors
  Juan Schnitman,
  Location
  Argentina
  Release year
  2015.
  Duration
  95 min.
 • The Tree

  Slovenske Sonja Prosencs sikre debut holder kortene tæt på kroppen. En mor og hendes to sønner gemmer sig i deres hus bag en høj mur, men hvorfor? Hvad er der derude? Med imponerende kontrol over sine få virkemidler folder 'The Tree' sig langsomt ud, mens dens knugende uhygge tager til.

  Directors
  Sonja Prosenc,
  Location
  Slovenia
  Release year
  2014.
  Duration
  90 min.
 • Underdog

  'Svenskjävel' er originaltitlen på denne tankevækkende skildring af en ung pige, der som tusinder andre forlader 'du gamla, du fria' for at tage skodjobs i Norge, hvor oliepengene sidder mere løst. Et tankevækkende socialrealistisk drama af en overset nordisk virkelighed.

  Directors
  Ronnie Sandahl,
  Location
  Sverige, Norge
  Release year
  2014.
  Duration
  97 min.
 • Until I Lose My Breath

  Emine Emel Balci portrætterer med dardennesk præcision en ung kvinde, der kæmper for at skrabe penge sammen til en lejlighed, som hun kan dele med sin far. Men den genforening er han ikke specielt interesseret i, og det bliver klart, at fortiden ikke lappes så nemt. Det er gritty minimalisme og en spændende ny kvindestemme i tyrkisk film.

  Directors
  Emine Emel Balci,
  Location
  Tyrkiet, Tyskland
  Release year
  2015.
  Duration
  94 min.